Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 10 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

DÜŞÜK FİYATLAR LİMON ÜRETİCİSİNİ MEMNUN ETMEDİ -FİNİKE ZİRAAT ODASI BAŞKANI SARIÇOBANOĞLU: ''4-5 YILDIR AYNI DEVAM EDEN LİMON FİYATLARI NEDENİYLE BİRÇOK ÇİFTÇİMİZ LİMON BAHÇELERİNİ SÖKEREK NAR YA DA PORTAKAL TÜRÜNE YÖNELDİ' 

  


 


ANTALYA (A.A) - Finike Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçobanoğlu, ilçede limon hasadının başladığını, ancak üreticinin fiyatlardan memnun olmadığını bildirdi.

     Sarıçobanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, limon fiyatlarının üretici girdi maliyetlerini karşılamadığını söyledi. İhracatı destekleyen uygulamaların bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Sarıçobanoğlu, son 4-5 yıldır limon fiyatlarında değişiklik olmadığına dikkati çekti.

     Sarıçobanoğlu, Finike'de en yüksek limon fiyatının 40 kuruş civarında olduğunu belirterek, ''4-5 yıldır aynı devam eden limon fiyatları nedeniyle birçok çiftçimiz limon bahçelerini sökerek nar ya da portakala yöneldi. Şu anda limonun hasat zamanı gelmiştir. Devletten, ihracatı teşvik eden uygulamaları hayata geçirmelerini ve bir an önce ihracatın başlamasını istiyoruz'' dedi.

    

     -PORTAKAL SEZONU 15 KASIM'DA AÇILIYOR-

    

     Portakalda bu yıl yüksek rekolte beklediklerini de kaydeden Sarıçobanoğlu, 15 Kasım'da hasadın başlayacağını söyledi. Finike'de 300 bin ton olan narenciye rekoltesini, bu yıl 500 bin ton civarında beklediklerini ifade eden Sarıçobanoğlu, ''Geçtiğimiz yıl dolu ve aşırı yağış nedeniyle verim kaybı oldu. Bu sürede portakal ağaçları dinlendi. Bu nedenle geçen yıllara oranla verim daha yüksek olacak'' diye konuştu.

     Portakal fiyatları konusunda üretici beklentisinin yüksek olduğunu belirten Sarıçobanoğlu, bu yıl mandalina rekoltesinin düşük olacağını, bunun da portakal fiyatlarını olumlu yönde etkileyeceğini kaydetti.

     Üreticilere uyarılarda da bulunan Sarıçobanoğlu, olgunlaşmamış, tadı, suyu olmamış erkenci mahsullerin piyasaya sürülmemesini istedi. Sarıçobanoğlu, ''Çiftçilerimiz ürünlerini erken elden çıkarmak için tanımadığı kişilere satış yaparak, kendilerini mağdur duruma düşürmesin. 3 lira fazla paraya vermek için elindeki mahsulün tamamını para dönüşü olmayan kişilere satmasın'' dedi. 

Ekleme Tarihi
05.10.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Düşük fiyatlar limon üreticisini memnun etmedi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız