Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 14 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
İmamoğlu 

İmamoğlu'nda Toprak ve Yaprak Analiz Laboratuvarı Kurulması Projesi

İmamoğlu'nda, İlçe Ziraat Odası ve Adana Ticaret Borsası'nın ortak çalışması ve Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) desteğiyle kurulacak Yaprak ve Toprak Analiz Laboratuvarı projesinin tanıtımı yapıldı. 
 
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Akmaz, İmaoğlu Düğün Salonunda gerçekleştirilen tanıtım toplantısında, anız yangınları ve yanlış gübreleme ile değerli toprakların yok edildiğini belirterek, "Çukurova'nın yüzde 60'ı sulanabilir tarım arazisidir.
 
Bu sulanabilir arazilerin de ancak yüzde 60'ı sulanabilmektedir. Bölgede kurulmakta olan Yedigöze barajının ovayı sulaması ile sulanan tarım arazisi yüzde 84'e ulaşacak. İmamoğlu ovasının suya kavuşması ile istihdam artacak ekonomi canlanacak. Bu açıdan yöreye yaprak ve toprak analiz laboratuvarı kurulması çok önemli. Bölge çiftçilerin numune alımı ve doğru gübreleme yapabilmesi için yayım ve eğitim faaliyetleri düzenleyeceğiz" dedi. 
 
Ziraat Odası Başkanı Kemal Altunköse, proje süresinin 12 ay olduğunu belirterek, "Çukurova'nın verimli topraklarının ortasında bulunan İmamoğlu ilçesinde önemli eksik olan toprak ve yaprak analiz laboratuvarını Adana Ticaret Borsasının ortaklığında hazırladığımız proje ile kurulacak. Artık üreticilerimiz toprağını analiz ettirerek ihtiyaçlar ölçüsünde gübreleme yapacak. Böylelikle aşırı ve yanlış gübreleme nedeniyle meydana gelen nitrat kirliği azalacak" diye konuştu. 
 
Altunköse, Aladağ, Karaisalı, Feke, Saimbeyli ve Tufanbeyli ile İmamoğlu'nda Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı toplam 11 bin 911 üreticinin olduğunu, bunlardan 3 binine ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. 
 
Toplantıya, Adana Ticaret Borsası Genel Sekreteri Mustafa Hızlı ile yönetim kurulu başkan yardımcısı Sebahattin Yumşak, yönetim kurulu üyeleri Hamit Tezcan, Abdullah Altunbaş, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cumali Koca, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çiftçiler katıldı. 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
08.10.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: İmamoğlu'nda Toprak ve Yaprak Analiz Laboratuvarı Kurulması Projesi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız