Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
yağmur 

Dikkat! Yağmur geliyor

Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, Türkiye'nin hafta sonunda Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine girmesi beklenirken, hava sıcaklığı gelecek hafta tüm yurtta 5 ila 7 derece azalacak.
 
Marmara'nın batısı ve Kıyı Ege'de başlayacak yağışların Pazar günü Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun batısı, Batı Karadeniz ile Yozgat, Çorum, Amasya ve Kırşehir çevrelerinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Tahminlere göre yağışlar Pazar günü Güney Ege Kıyıları ile Batı Akdeniz kıyılarında şiddetli ve yer yer aşırı, Marmara'nın batısı, Kuzey Ege, Göller Yöresi ile akşam saatlerinden sonra Ankara ve Çankırı çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacak.
 
Pazartesi günü iç ve batı bölgelerde devam edecek olan yağışların, Antalya ve Muğla çevrelerinde şiddetli ve yer yer aşırı, İç Ege, Göller Yöresi, İzmir, Manisa, Eskişehir, Bilecik ve Sakarya çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.
İstanbul'da Pazar günü başlayacak yağmurun Salı günü etkisini artıracağı, Çarşamba günü de yağmurun İstanbul'u terk edeceği bildirildi.
 
Yağışlı havanın doğuya doğru hareket ederek, hafta ortasına kadar tüm yurdu etkileyeceği, Perşembe günü akşam saatlerinden sonra yurdu terk edeceği öngörülüyor.
 
Son değerlendirmelere göre hava sıcaklığı da yağışla birlikte Pazar günü batı bölgelerinden başlamak üzere, gelecek hafta tüm yurtta 5 ila 7 derece azalacak.
 
Rüzgarın hafta sonunda Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu'da güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esecek.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
09.10.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Dikkat! Yağmur geliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız