Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 21 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

ÇAYKUR ÜRETİCİYLE DİREKT TEMAS KURMAK İÇİN PROJELER GELİŞTİRİYOR -GENEL MÜDÜR SÜTLÜOĞLU: ''ÇAY KONUSUNDA SORUNU OLAN HERKESİN BAŞVURABİLECEĞİ ŞİKAYET VE KAPSAMLI BİLGİLENDİRME SERVİSİ, EN YAKIN ZAMANDA HAYATA GEÇECEK'' -''TÜM MÜSTAHSİLLER İLE DİREKT TEMAS KURABİLECEĞİMİZ SMS SİSTEMİ OLUŞTURUYORUZ''


RİZE (A.A) - ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, çay konusunda sorunu olan herkesin başvurabileceği şikayet ve kapsamlı bilgilendirme servisinin en yakın zamanda hayata geçeceğini söyledi.

     Sütlüoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ÇAYKUR'un daha işlevsel hale gelmesi ve üreticilerle irtibatının artırılması için bazı projeler üzerinde çalıştıklarını belirtti.

     Bu projelerden birinin, yaş çay hasat ve alım süresinin kısaltılması olduğunu dile getiren Sütlüoğlu, ''Üreticilerimize tanınan kotayı, çay hasadının yoğun olduğu ve kontenjan uygulanan dönemlerde ortalama bir aylık süre içerisinde alabiliyoruz. Bu durumdan üretici memnun olmayabiliyor. Bunun yerine fabrika bazında yapılacak programla bir bölgedeki üreticiden yaş çayını ortalama bir haftalık sürede almayı planlıyoruz'' dedi.

     Bu çalışma ile üreticilerin yaş çayını daha kısa sürede hasat edebileceğini, bunun da yaş çayın daha taze hasat edilmesine ve kalitesinin artmasına olanak sağlayacağını vurgulayan Sütlüoğlu, ''Bu konu ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Uygulanabilirliği ile ilgili bazı çalışmalar yürütüyoruz. Uygun görülmesi halinde projeyi bölge genelinde yaygınlaştırmayı planlıyoruz'' diye konuştu.

    
     -Beyaz Masa Projesi başlayacak-
    
     Sütlüoğlu, bir başka projelerinin müstahsil ile direkt temas kurabilecekleri ve şikayetlerini alabilecekleri Beyaz Masa uygulaması olduğunu anlatarak, bu konudaki çalışmaları kapsamında İstanbul'da bu çalışmaları yapan kuruluşla görüşmeler gerçekleştirdiklerini, yakın bir zamanda bu çalışmayı hayata geçirmeyi istediklerini kaydetti.
 
     Beyaz Masa uygulamasında oluşturulacak şikayet hattına müstahsil, tüketici veya sorunu olan diğer tüm kişilerin başvuru yapabileceğini anlatan Sütlüoğlu, şöyle devam etti:

     ''Çay konusunda sorunu olan herkesin başvurabileceği şikayet ve kapsamlı bilgilendirme servisi, en yakın zamanda hayata geçecek. Müstahsil, tüketici, çalışan; şikayet, talep ve önerilerini bu servise iletebilecekler. Yapılan aramalar mutlaka dikkate alınacak. Her arama ile ilgili daha sonra ilgili kişiye dönülecek. Karşılanabilir talepler karşılanacak. Eğer yapılan taleple ilgilenilmezse, bu bilgiler üst yönetime gelecek. Biz de bu talepleri dikkate almayanlardan hesap soracağız. Süresi içinde neden vatandaşın talebinin yapılmadığını soracağız. Bu sistem, çok önemli bir ihtiyacı karşılayacak. İsteyen herkes şikayet, talep ve önerilerini 24 saat bize ulaştırabilecek. Bu sistemi gelecek sezona kadar yetiştirmeyi planlıyoruz. Sistemle ilgili çalışmalarda sona yaklaştık.''

    
     -SMS sistemi-
    
     Genel Müdür Sütlüoğlu, bir başka projelerinin de tüm müstahsiller ile direkt temas kurabilecekleri SMS sistemi oluşturmak olduğunu bildirerek, ''ÇAYKUR'a kayıtlı 200 binin üzerinde müstahsil var. Kurumla ilgili bilgileri müstahsillerimizin cep telefonlarına SMS ile göndermeye başladık. İletmek istediğimiz mesajı direkt ulaştırmış oluyoruz. Haberleşmeyi medya veya ilan yoluyla sağlamak yerine direkt olarak sağlıyoruz'' dedi.
 
     Şu ana kadar 190 binin üzerinde müstahsilin cep telefonu numaralarını temin ettiklerini, kalan 15 bin civarındaki müstahsilin de cep telefonu numaralarının temin edilmesine çalışıldığını ifade eden Sütlüoğlu, şunları kaydetti:

     ''Bazı müstahsiller telefonlarını verme konusunda çekiniyor. Telefon numarasını vermeleri, onların lehine olan bir durum. Biz istiyoruz ki mal sahibi de, yarıcı da herkes öğrenmesi gereken bilgiyi hemen öğrensin. Mağdur olmasın, sıkıntıya girmesin. Çünkü bu sistemle önemli uygulamalar konusunda da bilgilendirmeler yapılacak. Ödemelerle ilgili veya çay alımlarıyla ilgili bilgiler gönderilecek. Yakında ruhsatsız çaylıkların ruhsatlandırılması konusunda da çalışma yapılacak. Bu konuda süre geçince hak kaybına uğranabiliyor. Sorun yaşamamak için müstahsillerimiz mutlaka cep telefonu numaralarını bağlı oldukları fabrika aracılığı ile bize ulaştırsın.''


Ekleme Tarihi
10.10.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: ÇAYKUR üreticiyle direkt temas kurmak için projeler geliştiriyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız