Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

HAVSA HAYVAN PAZARINDA CANLILIK -EDİRNE'NİN HAVSA İLÇESİNDE KURULU BULUNAN TRAKYA'NIN EN BÜYÜK HAYVAN PAZARINDA 700 BÜYÜK, 1500 KÜÇÜKBAŞ HAYVAN SATIŞA ÇIKIYOR -KURBANLIK DANALAR 6 BİN LİRADAN, KOÇLAR İSE 600 LİRADAN ALICISINI BEKLİYOR

 
 


EDİRNE (A.A) - Rahmi Cinokur - Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte Trakya'nın en büyük Canlı Hayvan Pazarı'nda, canlılık artmaya başladı.
 
     Edirne'nin Havsa ilçesinde 1940'lı yıllardan bu tarafa geleneksel olarak kurulan ve 1993 yılından itibaren Tarım ve Gıda Bakanlığınca ruhsatlandırılan Havsa Canlı Hayvan Pazarı'nda, kurban bayramının yaklaşmasıyla birlikte büyük hareketlilik yaşanıyor.
     Havsa Belediyesi tarafından işletilen Canlı Hayvan Pazarı, alacakaranlıkta üreticilerin getirdikleri küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarla hareketlenmeye başlıyor. Kulak küpelerindeki numaralarla tek tek bilgisayara kayıt olan hayvanlar, daha sonra satış alanındaki padoklara yerleştirilen, padoklarda yer bulamadığı için ayaklarından bağlanan ve beton zeminde yatan koyun, kuzu ve koçlar, gün boyunca yeni alıcısını beklemeye başlıyor.
     Kurbanlık danalar en düşük 6 bin liradan satışa çıkarken koçlar ise 600 liradan alıcı bekliyor. Bu arada satıcı ile alıcı arasında büyük pazarlıklar sonucu, el değiştiren kurbanlıklar yeni bir yolculuğa çıkıyor.
     Hayvan üreticileri, bu fiyatların geçen yıla oranla aynı olduğunu belirtirken, alıcılar ise hayvanların pahalı olmasından dert yanıyor.
     Havsa Belediye Başkanı Oğuz Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trakya bölgesinde en büyük canlı hayvan pazarının Havsa ilçesinde olduğunu belirtti.
     Hayvan pazarına Türkiye'nin her ilinden alıcının geldiğini vurgulayan Tekin, ''Pazarda günlük olarak 700 büyükbaş hayvan hareketini görebiliyoruz. Küçükbaş hayvan bunun iki katı. Hayvan pazarımız marka haline gelerek canlılığını koruyor'' dedi.
     Yaklaşık 10 dönümlük hayvan pazarında ciddi iyileştirmeler yaptıklarını anlatan Tekin, şöyle devam etti:
     ''Pazarda, geçmiş yıllarda teknoloji yeteri kadar kullanılmıyordu. Son üç yıldır teknolojiyi kullanmaya başladık. Pazara girişlerde tüm hayvanlar kulak numaraları ile kayıt altına alınıp satılıyor. Hangi bölgeye satıldıysa oranın il ve ilçe tarım müdürlüklere hayvanın satışı yapıldığı bildiriliyor. Kameralar ile izleniyor.
     Geçtiğimiz hafta, kurban bayramı hazırlıkları kapsamında yolları asfaltladık. İnşallah bu kış pazarımızında üstünü kapatacağız. Böylece, kötü hava koşullarında da hem üreticilerimiz hem de vatandaşlarımız rahatlıkla alışveriş yapma imkanına kavuşacaklar.
     Pazarda, kurban bayramına kadar daha ciddi ve güzel alışverişler, kalabalıklar olacağına inanıyoruz. Üreticilerimiz bu kurban bayramında da umduğunu bulur, emeğini alır düşüncesindeyiz.''
 
 

Ekleme Tarihi
17.10.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Havsa hayvan pazarında canlılık




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız