Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
traktör tarla 

Nevşehir'den Dünyaya Traktör Koltuğu İhracatı

Selçuk Yıldız - Nevşehir'de üretilen modern traktör koltukları son iki yıldır Bulgaristan, Hırvatistan, Hollanda, Sırbistan, Almanya, Cezayir, Mısır, Suriye ve İran'da pazar buluyor. 
 
Özel Organize Sanayi bölgesinde tarım makinelerine parça üreten Güreller Şaft Ziraat Aletleri Şaft Sanayi Ticaret ve Limited Şirketi, "Gürex traktör koltukları" markası ile son iki yıldır dünyanın çeşitli ülkelerinin traktör koltuğu ihtiyacını karşılıyor. 
 
Yılda ortalama 75 bin traktör koltuğu üreten firma, bu üretimin yaklaşık yarısını ihraç ediyor. Firma, yeni teknoloji traktör koltuklarını, Bulgaristan, Hırvatistan, Hollanda, Sırbistan, Almanya, Cezayir, Mısır, Suriye ve İran'ın ardından özellikle ABD ve Meksika pazarına girmeye hazırlanıyor. 
 
-ABD'de 8 milyon traktör var 
 
Firmanın Genel Müdürü Mahmut Güçlü, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık iki yıl önce Cezayir'den gelen talep üzerine ihracata başladıklarını ve ardından Balkan ülkelerine traktör koltuğu üretmeye devam ettiklerini anlattı. 
 
Yeni hedeflerinin ABD ve Meksika pazarları olduğunu belirten Güçlü, özellikle ABD'nin önemli bir pazar olduğunu, çünkü yaptıkları araştırmaya göre ABD'de 8 milyon traktör olduğunu ifade etti. 
 
Türkiye'deki traktör sayısının ise 1 milyon 400 bin civarında olduğuna dikkat çeken Güçlü, traktör kullanımının Yaygın ve sayısının fazla olması nedeniyle ABD pazarına girebilmenin hem firma olarak kendilerinin hem de ülke olarak Türkiye'nin menfaatine olacağını vurguladı. 
 
Mısır, Suriye ve İran ile Avrupa'da Almanya ve Hollanda'ya da modern, kol dayamalı veya katlanabilen traktör koltukları üretip gönderdiklerinin altını çizen Güçlü, firma olarak Türkiye'de piyasanın yüzde 25'ine hakim durumda olduklarını ifade etti. 
 
Deri ve sünger gibi ham maddenin dışında traktör koltuğunun tamamını kendilerinin ürettiklerini söyleyen Güçlü, kaliteye olan güven karşısında ihraç yaptıkları ülke sayısının da giderek artmakta olduğunu kaydetti. 
 
Firmanın ortağı, mühendis İsmail Çölyen de, traktör koltuğu üretirken, yeni model traktörleri yakından takip ettiklerini, üretimde traktöre uygunluk, konfor ve kaliteye büyük önem verdiklerini dile getirdi. Koltukları son teknolojiyi kullanarak ürettiklerini belirten Çölyen, koltukların modellerini de kullanışlılığa göre dizayn ettiklerini aktardı. 
 
-En çok talep katlanan modellere 
 
Katlanır model koltukların daha çok ilgi gördüğünü belirten Çölyen, "Çok yağış olan bölgelerde, traktör açık alanda kullanılan ve üzeri daha çok açık olan bir araç olduğu için koltuğu ıslanıyor, üzerinde su birikiyor. Bu nedenle ürettiğimiz katlanır koltuklar, sürücüsü kalktığı zaman kendi kendini kapatmasından dolayı en çok ilgi gören modeller arasında" dedi. 
 
Piyasadaki birçok traktör koltuğunun kol dayaması olmadığını, bu nedenle ürettikleri kol dayamalı modellerin de pazar bulduğunu vurgulayan Çölyen, gelişen teknolojiye ve ihtiyaca göre ürün yelpazesini arttırdıklarını kaydetti. 
 
Çölyen, ticaretin yanı sıra traktör koltuğu denilince Nevşehir'in adının geçmesi için mücadele ettiklerini, hedeflerinin ABD ve Meksika ile birlikte dünyanın dört bir yanına traktör koltuğu üretmek olduğunu bildirdi.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
19.10.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Nevşehir'den Dünyaya Traktör Koltuğu İhracatı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız