Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
keçi,küçükbaş 

Keçi Irkları Islah Ediliyor

Burdur, Antalya ve Muğla illerini kapsayan "Halk Elinde Ülkesel Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi" ile 250 üreticiye 5 yılda toplam 7.5 milyon lira hibe desteği sağlanacak. 
 
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) tarafından yürütülen "Halk Elinde Ülkesel Küçükbaş Hayvan Islahı Projesi"nin tanıtım toplantısı, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü konferans salonunda yapıldı. 
 
Toplantıya, Proje Lideri MAKÜ Veterinerlik Fakültesi Zootekni Kürsüsü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özkan Elmaz, Burdur İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Tuğrul, TAGEM yetkilisi Dr. Vedat Akgündüz, Burdur Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanı Yakup Yıldız, çobanlar ve tarım danışmanları katıldı.
 
Özkan Elmaz, yaptığı konuşmada, projeyi bilimsel çalışmaların topluma yansıması olarak niteledi. Elmaz, proje kapsamında Burdur, Antalya ve Muğla'da keçi ırklarının ıslah edileceğini söyledi. 
 
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Tuğrul ile Burdur Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yakup Yıldız da kurumlarının elindeki tüm olanaklarla projeye destek sözü verdi. 
 
Proje kapsamında 3 ildeki çobanlara 7.5 milyon lira geri ödemesiz destek sağlanacak. Honamlı ve kıl keçilerinin ulusal gen kaynaklarının korunması, iyileştirilmesi ve gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlayacak proje, 5 yıl sürecek. 30 bin küçükbaş hayvanı hedefleyen proje süresince hayvanlar iyileştirmeye tabi tutulacak, doğumlar kontrol altına alınacak ve bölgeye has saf ırk hayvanlar oluşturulacak. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
21.10.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Keçi Irkları Islah Ediliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız