Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 14 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

WEB TARIM TV 1 YAŞINDA -''ÜLKEMİZ TARIMI İÇİN YAYINDAYIZ'' SLOGANI İLE YAYIN HAYATINA BAŞLAYAN WEB TARIM TV, BİRİNCİ YAŞINI KUTLUYOR


ANKARA (A.A) - ''Ülkemiz tarımı için yayındayız'' sloganı ile 22 Ekim 2010 tarihinde ''www.tarimtv.gov.tr'' adresinde yayın hayatına başlayan Web Tarım TV, birinci yaşını kutluyor.

     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Bakanlığın resmi yayın organı olan Web Tarım TV, yeni yayın dönemine ''yepyeni bir yüzle'' başlıyor. 22 Ekim 2011 tarihinden itibaren yeni tasarım ve içeriği ile haber sitesi hüviyetine kavuşan Web Tarım TV, dünya ve Türkiye'deki tarımsal gelişmeleri anında kamuoyuna ulaştıracak.

     Çiftçi eğitimine yeni bir bakış açısı getiren Web Tarım TV, bir yılda 16 bin CD boyutunda bilgiyi izleyicilerle paylaştı. Bu zaman boyunca 1 milyon 568 bin kişinin ziyaret ettiği Web Tarım TV'de 260'ı aşkın eğitim filmi ve toplam 600'ü geçen video sayısı ile sektör çalışanlarını bilgilendirdi.

     Öte yandan Web Tarım TV, facebook, youtube, twitter ve dailymotion gibi sosyal medya ortamlarında da yerini aldı. Web Tarım TV, sosyal medya ağları sayesinde cep telefonlarından da izlenebiliyor. GSM operatörleri aracılığıyla üreticilere ulaşan Web Tarım TV, üreticilerin cep telefonlarına gönderilen haber linkleri ile bilgilendirme yapıyor.

     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı, 44 ''tecrübeli iletişim mezununu'' kadrosuna katarak, ekibini güçlendirdi. Yeni yayın döneminde yerel düzeyde tüm Tarım İl Müdürlüklerinin ve köylerde görev yapan tarım danışmanlarının aktif olarak katılacakları haber ağı ile Türkiye'nin dört bir köşesinden haber akışı sağlanacak.

     Yurt dışında da ilgiyle takip edilen Web Tarım TV'ye, Türklerin yoğun bir şekilde yaşadığı ülkeler başta olmak üzere şimdiye kadar 105 ülkeden giriş yapıldı. Bu ülkelerin ilk sırasında Almanya bulunuyor.

     Web Tarım TV, geçtiğimiz günlerde İslam İşbirliği Teşkilatı Tarım Bakanları Konferansını da 3 gün boyunca İstanbul'dan canlı olarak yayınladı. Toplantıya katılan ülkelerin tarım bakanlarının yoğun ilgi gösterdiği Web Tarım TV, bir çok ülkeye model oldu.

 

Ekleme Tarihi
23.10.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Web Tarım TV 1 yaşında




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız