Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Adıyaman Kasaplar ve Besiciler Odası Başkanı Nuri Anaç 

KURBANLIK FİYATLARI ZAMLANDI


ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman Kasaplar ve Besiciler Odası Başkanı Nuri Anaç, kurbanlık fiyatlarının açıklandığını duyurdu.
 
Yapılan açıklamaya göre kurbanlık fiyatlarında geçen yıl oranla artış yaşandı. Kasaplar ve Besiciler Odası Başkanı Nuri Anaç, fiyat artışını, besinciğin azalmasına ve yem fiyatlarının pahalı olmasına bağladı. Anaç, küçükbaş kurbanlıkların kilo başına 11 TL'ye, büyükbaş kurbanlıkların ise 10 TL'ye satışa sunulduğunu açıkladı. Başkan Anaç, "Geçen yıl küçükbaşın kilogramı 10 TL'den satılıyordu bu yıl 11 TL oldu. Büyükbaş ise 9,5 TL'den satılırken 10 TL oldu. Besiciliğin azalması ve yem fiyatlarının pahalı olması kurbanlık fiyatlarını da doğrudan etkiledi" dedi.
İthal kurbanlıkların olası aşırı zamların önüne geçtiğini de vurgulayan Anaç, "Eskiden kurbanlıklar doğudan batıya gönderilirdi. Şimdi ise ithal kurbanlıklar sayesinde batıdan doğuya gönderiliyor" diye konuştu.
 
KURBAN KESİM FİYATLARI BELLİ OLDU
 
Başkan Anaç, Kasaplar ve Besiciler Odası, Tarım İl Müdürlüğü, Adıyaman Belediyesi, Müftülük ve Orman İşletme Temizlik Müdürlüğü'nden oluşan komisyonun kurban kesim yerleri konusunda karar aldığını da duyurdu. Kurbanlık kesimleri gelişigüzel kesilemeyecek. Komisyonun aldığı karar doğrultusunda kurbanlıklar Adıyaman Belediyesi'nin belirlediği alanlarda ve oto yıkama işletmelerinde kesilebilecek.
 
Kurban kesim fiyatlarını da açıklayan Anaç, küçükbaş kurbanlıkların 25 TL'ye büyükbaş kurbanlıkların 100 TL'ye kesileceğini söyledi. Anaç, bu tarifeye uymayanların Kasaplar ve Besiciler Odası'na ya da Adıyaman Belediyesi'ne şikayet edilmesini istedi.
 
 

Ekleme Tarihi
25.10.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Kurbanlık Fiyatları Zamlandı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız