Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

BAKAN EKER, ''TARIM VE İNSAN FOTOĞRAF SERGİSİ''NİN AÇILIŞINI YAPTI -GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANLIĞINCA BU YIL ÜÇÜNCÜSÜ DÜZENLENEN ULUSAL FOTOĞRAF YARIŞMASININ 1. VE 3.'SÜ, DEPREM FELAKETİYLE SARSILAN VAN'DAN ÇIKTI -BAKAN EKER, YARIŞMANIN GENEL KATEGORİSİNDE BİRİNCİ OLAN AHMET FATİH SÖNMEZ'İ TELEFONLA ARAYARAK, GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ VE YARIŞMADAKİ BAŞARISINDAN DOLAYI TEBRİKLERİNİ İLETTİ



ANKARA (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bu yıl üçüncüsü düzenlenen ''Tarım ve İnsan Fotoğraf Sergisi'nin açılışını yaptı.
 
     Bakan Eker, Ankamall alışveriş merkezinde düzenlenen serginin açılışında yaptığı konuşmada, Van'da yaşanan deprem felaketinde yüzlerce vatandaşın hayatını kaybettiğini hatırlatarak, bir yandan felaketin acısını yaşadıklarını, öte yandan yaraları sarmaya çalıştıklarını ifade etti.
 
     Devletin ve özel sektörün bütün kurum ve kuruluşlarının, sivil toplum örgütleri ile vatandaşların, enkaz altından bir can daha çıkarmak ve yaraları sarmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiğini belirten Eker, ''Yaralar sarılacak, buna hiç kuşku yok, ama izi kalacak'' dedi.
 
     Tarımı sadece bir üretim faaliyeti olarak görmediklerini, tarımın bir yaşam biçimi olduğunu ifade eden Bakan Eker, ''Tarım, bütün sesleri, renkleri, unsurları ile hayatın tam kendisidir. Fotoğraf sanatını da hayatın şeklini, duygularını donduran ve geleceğe aktaran kareler olarak düşünürsek, tarımın bu sanatla geleceğe yansıtılması gerekmektedir. O yüzden 3 yıldır bu yarışmayı düzenliyoruz'' diye konuştu.
 
     Garip bir tecelli olarak bu sene ki yarışmanın 1. ve 3.'sünün deprem felaketi yaşanan Van'dan çıktığını belirten Bakan Eker, Ziraat Mühendisi olan Ahmet Fatih Sönmez'in genel kategoride birinci, Selim Soycan'ın da 3. olduğunu kaydetti.
 
     Yarışmaya katılanlar arasında 8 yaşında bir çocuğun ve 80 yaşında bir vatandaşın bulunduğunu belirten Eker, ''Eskiden 7'den 70'e denirdi. Şimdi yaşam süresi uzadı. Bu yarışmada da 8 yaşından 80 yaşına kadar yarışmacılar var'' dedi.
     Bakan Eker, yarışmaya sponsorluk yapan Denizbank'a da katkılarından dolayı teşekkür etti.
 
     Daha sonra dereceye girenlerin ödüllerini veren Bakan Eker, yarışmanın genel kategorisinde birinci olan, ancak yaşanan deprem felaketi nedeniyle Van'dan gelemeyen Sönmez'i telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu ve yarışmadaki başarısından dolayı tebrik etti. Sönmez de Bakan Eker'e teşekkür etti.
 
     Törene katılan PTT Genel Müdürü Osman Tural da Bakan Eker'e yarışmada dereceye giren fotoğrafları pul olarak basmak istediklerini söyledi.
    
     -Sergi 1 Kasım'a kadar açık-
    
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim ve Yayınlar Dairesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Ulusal Fotoğraf yarışmasında 477 yarışmacı tarafından gönderilen 2 bin 61 fotoğraf yarıştı.
 
     Eğitim ve Yayınlar Daire Başkanı Recep Tezgel, fotoğraf alanındaki tek devlet sanatçısı Ozan Sağdıç, savaş fotoğrafçısı ve belgesel yapımcısı Coşkun Aral, Hacettepe Üniversitesi Öğretim üyesi Mehmet Arslan Güven, Denizbank Kültür ve Sanat Danışmanı Perihan Yücel, Hacettepe Üniversitesi Öğretim üyesi Serhat Kaymas ile Eğitim ve Yayın Dairesi Çalışma Grubu Başkanı Ali Metin'in jüri üyeliklerini yaptığı yarışmada, genel, çiftçi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı çalışanları, öğrenci ve Denizbank çalışanları başlıkları altında kategorilerde toplam 17 fotoğraf ödüle layık görüldü. Ödül alan fotoğraflar ile birlikte 154 fotoğrafın yer aldığı sergi 1 Kasım'a kadar Ankamall alışveriş merkezinde ziyaret edilebilecek.
 

Ekleme Tarihi
26.10.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Bakan Eker, ''Tarım ve İnsan Fotoğraf Sergisi''nin açılışını yaptı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız