Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
İthal kurbanlıklar satışa çıktı 

İTHAL KURBANLIKLAR SATIŞA ÇIKTI -LÜLEBURGAZ'A İTHAL KURBANLIK ALMAK İÇİN GELEN VATANDAŞLAR, KURBANLIK HAYVANLARDAN VE FİYATTAN MEMNUN ?EBK GENEL MÜDÜR YARDIMCISI KAYA: -''KURBANLIK SATIŞLARIMIZ KURBAN BAYRAMI SÜRESİNCE DEVAM EDECEK'' 


KIRKLARELİ (A.A) - Et ve Balık Kurumu (EBK) Genel Müdürlüğü'nce ithal edilen büyükbaş kurbanlıklar Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesindeki Türkgeldi Tarım İşletmesi'nde satışa çıktı.

     İlk gün olmasına rağmen çok sayıda vatandaş, kurbanlık almak ve kurbanlıklara bakmak için Türkgeldi Tarım İşletmesi'ne geldi. Vatandaşlar, hem kurbanlık hayvanlardan hem de fiyatlardan memnun olduklarını dile getirdiler.

     EBK Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Kaya, AA muhabirine açıklamada, EBK olarak, Trakya bölgesine, Avustralya, Brezilya ve Meksika'dan 15 bin civarında hayvan getirdiklerini ve bunlardan 3 bin 500 tanesinin satışına başladıklarını söyledi.

     Tekirdağ'daki Akport Limanı'nda da satış yaptıklarını ifade eden Kaya, ''Bu hayvanları, vatandaşa gemiden de satabileceğiz. Gemiden yaptığımız satışlarda canlı baskül 9,60 lira artı KDV. Türkgeldi'den yapacağımız satışlar adet bazında olacak ve toptan 4 bin 250 lira artı KDV, perakende olarak 4 bin 500 artı KDV olacak. Kurbanlık satışlarımız Kurban Bayramı süresince devam edecek'' dedi.

     İthal kurbanlıkların ilk müşterisi olan Hamit Günay, kurbanlıkları beğendiğini belirterek, ''İstanbul'dan geliyorum. Gayet güzel hayvanlar, besililer. Piyasada anlatılanlar gibi değil. Hayvanlar yerlilerden daha besili ve uysal. Dedikleri gibi vahşi değil bu hayvanlar. Rahatlıkla kurbanlık olarak kesilebilecek hayvanlar. Bizim tercihimiz bunlardan yana. Bütçemize de uygun'' diye konuştu.

     Geçen yıl da EBK tarafından ithal edilen kurbanlıklardan aldığını ifade eden Vahdettin Çelik de ''Biz geçen sene de EBK'dan kurbanlık aldık. Eti lezzetli ve güzel. Şimdi de almaya geldik, 3 tane alacağız, geçen yıl 5 tane almıştık'' dedi.


Ekleme Tarihi
27.10.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: İthal kurbanlıklar satışa çıktı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız