Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
İSTİRİDYE MANTARI 

Sarayönü SYDV'den Yeni Bir Mantar Çeşidi

Kültür mantarı üretiminde yıl içerisinde önemli bir mesafe kat edilen Sarayönü'nde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından hazırlanan proje ile İstiridye Mantarı üretimi yapıldı.
 
SYDV tarafından ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar neticesinde istiridye mantarı üretildi. 
Proje sahibi Dilek Canabay'ın tesisinde yapılan deneme üretiminde 4 aylık yetişme süresinin ardından istiridye mantarı hasat edilmeye başlandı. 
 
SYDV Müdürü Ahmet Turan, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Karlı ile Derya Canabay mantar hakkında Sarayönü Kaymakamı Kemal Yıldız'a bilgi verdi. 
İstiridye mantarının üretim ve hasat süresinin beyaz şapkalı mantarlara göre daha uzun olduğunu, ancak hastalıklar bakımından sıfır risk taşıdığını söyleyen Canabay, şunları kaydetti: 
 
"Üretim safhasında kimyasal madde kullanımı sıfır olduğu için insan sağlığına hiçbir olumsuz etkisi yok. Ayrıca daha verimli ve pazar fiyatının yüksek olması avantajlı. Diğer mantarlar 20'ye yakın farklı hastalık tehdidi altında bulunurken, istiridye mantarı hastalığa yakalanma bakımından sıfır risk taşımaktadır. Diğer mantarlara göre protein değeri daha yüksektir. Anti-tümör özelliği sayesinde kanser ve benzeri hastalıklara karşı da bağışıklık sistemini güçlendirir." 
 
Canabay, pazarlama anlamında da herhangi bir sıkıntı bulunmadığını bildirdi. 
 
Kaymakam Yıldız ise ilçede mantar üreticiliğinin son bir yılda önemli noktalara taşındığını söyledi. 
Bu gelişmelerin çok sevindirici olduğunu ifade eden Yıldız, "Mantarcılık, bölgemizde son dönemlerde önemli bir iş sahasına dönüştü ve bölge halkının istihdamına önemli ölçüde katkıda bulundu. SYDV'nin teşvik ve destekleriyle 150'ye yakın üretim tesisinde 500'e yakın işçi istihdam ediliyor. Gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceğiz ve Sarayönü'nü mantarcılıkta önemli bir merkez yapma yolunda elimizden gelen desteği vereceğiz" dedi. 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
27.10.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Sarayönü Sydv'den Yeni Bir Mantar Çeşidi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız