Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 22 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Kerevitte canlanma sinyalleri

Kerevit, ''Türkiye'de kerevit üretim ve pazarlamasının geliştirilmesi'' projesiyle yeniden canlanmaya başladı


Şahlanlar Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Osman Şahlan, 1984 yılının sonuna kadar Türkiye'nin en önemli iç su ürünü konumunda bulunan ancak ''veba'' nedeniyle üretim miktarı azalan kerevitin, ''Türkiye'de kerevit üretim ve pazarlamasının geliştirilmesi'' projesiyle yeniden canlanmaya başladığını belirtti.
Şahlan, kerevit işleme ve pazarlama konusunda en köklü firmalardan biri olduklarını ancak 1984 sonrası görülen vebadan kendilerinin de olumsuz etkilendiklerini kaydetti. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası'nın önderliğinde, Süleyman Demirel Üniversitesi , Çek Cumhuriyeti'nden South Bohemia Üniversitesi ve kendi firmalarının ortaklığı ile ''Türkiye'de kerevit üretim ve pazarlamasının geliştirilmesi'' projesi hazırlandığını anlatan Şahlan, 136 bin avroluk projeye Hazine Müsteşarlığı'nın da destek verdiğini kaydetti.
Kerevit üretiminin ve ihracatının artmasını hedefleyen proje çalışmalarına yaklaşık 5 ay önce başlandığını söyleyen Şahlan, projeye verilen önem ile kerevit üretimi ve ihracatında canlanma sinyalleri almaya başladıklarını bildirdi.
Kerevitin yurt dışında lüks bir su ürünü olarak nitelendirildiğini belirten Şahlan, ihracat konusunda da elverişli bir ürün olduğunu söyledi. Sadece İsveç'in yılda 3 bin ton kerevit konservesi tükettiğini anlatan Şahlan, ihracatta da İsveç'in ilk sırada yer aldığını belirtti.
Kerevitteki canlanmanın ülke ekonomisine sağladığı katkının yanı sıra yöre halkının da geçim kaynağını oluşturduğunu belirten Şahlan, kerevitin avlanmasından, işlenmesine ve pazara sunulmasına kadar yöre halkının çalıştığını, bölge halkına da bu şekilde önemli ölçüde katkı sağladığını bildirdi.
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
30.10.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Kerevitte canlanma sinyalleri




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız