Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

   TZD Genel Başkanı Yetkin: Kurban fiyatları geçen yılla aynı


  Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkanı İbrahim Yetkin, kurban fiyatlarının geçen yılla aynı olduğunu söyledi. Üretimde kullanılan girdi ve nakliye maliyetlerinin arttığını belirten Yetkin, üreticilerin zor durumda kalmaması için desteklenmesi gerektiğini bildirdi.

        TZD Genel Merkezi'nde Ankara'daki kurbanlık pazarlarında yaptıkları fiyat araştırması ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Yetkin, pazarlardaki üreticilerin sorunlarını da dinlediklerini belirtti. Yaptıkları araştırma sonucunda büyükbaş hayvanlardaki en düşük fiyatın 3 bin 750, en yüksek 7 bin 500 lira olduğunu belirlediklerini dile getiren Yetkin, kurbanlık koyun fiyatlarında ise en düşük 500, en yüksek ise 800 lira olduğunu tespit ettiklerini bildirdi. Geçen yıla kıyasla pazarlara daha az hayvan getirildiğini gözlemlediklerini anlatan Yetkin, satışların da geçen yılla karşılaştırıldığında daha düşük olduğunu savundu.

Kurbanlık satış fiyatlarının geçen yılki düzeyde kalmasına karşın, girdi ve nakliye fiyatlarında önemli artışlar olduğunu belirten TZD Genel Başkanı Yetkin, üreticilerin desteklenmesi için önlemler alınması gerektiğini kaydetti. Kurbanlık alacak vatandaşları da uyaran Yetkin, hayvanlarda kulak küpesi ve menşe şehadetnamesi aranması, dişi hayvanların tercih edilmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
31.10.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: TZD Genel Başkanı Yetkin: Kurban fiyatları geçen yılla aynı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız