Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Depremin Vurduğu Köylere Hayvanlar İçin Çadır Kuruluyor 

Depremin Vurduğu Köylere Hayvanlar İçin Çadır Kuruluyor

Van'da depremin vurduğu köylere, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından hayvan çadırları kurulmaya başlandı. Van merkeze bağlı Alaköy'deki ilk çadır kurulmasına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker de yardım etti. 
 
Van'da 7.2 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, hasar gören köylerde hayvan çadırları kurulmaya başlandı. Merkeze bağlı Alaköy'de Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in de katıldığı çalışmada 140 metrekare büyüklükte, 25-30 büyükbaş ve 100 küçükbaş kapasiteli, yemlik ve suluk da içinde bulunan hayvan çadırı kuruldu. 
 
Bakan Eker, tüm köylere çadırların kurulacağını ve hayvancılık yapan köylüleri sorunlarını çözeceklerini söyledi. Bölgeye getirilmeye devam eden çadırların kışa dayanıklı ve Çelik konstrüksiyonlu olduğunu belirten Bakan Eker, "Hiçbir vatandaşımızın hayvanı dışarıda kalmayacak. İhtiyaç dahilinde çadırlar kurulmaya devam edecek. Vatandaşlarımızın nasıl barınma ihtiyacı varsa, hayvanların da var. Bölgede hayvancılık çok önemli bir faaliyet. Bu nedenle en kısa zamanda bütün köylerde bu ihtiyacı gidereceğiz. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız mağdur olmayacak" dedi. 
 
Bakan Eker, hayvan kayıplarının tespitinin yapılacağını ve bu kayıpların ayni olarak karşılanacağını da sözlerine ekledi. 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Alaköy ziyaretinde etrafını saran çocuklarla yakından ilgilendi. Köy çocuklarıyla sohbet eden Eker, çocuklara Oyuncak hediye etti.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
01.11.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Depremin Vurduğu Köylere Hayvanlar İçin Çadır Kuruluyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız