Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan Van'a Özel Kurban Önlemi

ANKARA (A.A) - Et Balık Kurumu'nun, Kızılay tarafından gönderilen 500 ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gönderilen 300 kurbanlık hayvanı deprem bölgesine taşıyarak Van kombinalarında kesimini yapacağı bildirildi.
 
     Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan açıklamada, Van'daki inceleme ve çalışmalarına devam eden Bakan Mehdi Eker'in, depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması ve mağdur olmamaları için Bakanlık olarak Kurban Bayramına özel önlem aldığı belirtildi.
 
     Açıklamada, bu kapsamda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Et Balık Kurumu'nun, Kızılay tarafından gönderilen 500 ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gönderilen 300 kurbanlık hayvanı deprem bölgesine taşıyarak Van kombinalarında kesimini yapacağı, Et Balık Kurumu'nun, elde edilen etleri 5 kilogramlık paketler haline getirdikten sonra, ''soğuk zincire'' sahip 5 ton et kapasiteli kamyonlarıyla vatandaşlara nakliyesini sağlayacağı kaydedildi.
 
     Ayrıca, Sultangazi Belediyesi'nin deprem bölgesine gönderilmek üzere İstanbul'da temin edeceği kurban etlerinin, Et Balık Kurumu tarafından 25 ton et kapasiteli soğuk zincir sistemine sahip araçlarla Van'a ulaştırılacağı belirtilen açıklamada, bu etlerin, vatandaşlara dağıtılıncaya kadar özel soğutma ortamında muhafaza edilecekleri ifade edildi.
 
     Açıklamada, Kurban Bayramı süresince veya daha önceden başvuru olması halinde, Et Balık Kurumu'nun, Türkiye'nin her yerinden kurban etlerini deprem bölgesine nakledebileceği belirtildi.

Ekleme Tarihi
01.11.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan Van'a Özel Kurban Önlemi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız