Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Malatya hayvan pazarı Kurban Bayramı 

Malatya hayvan pazarı Kurban Bayramı'na hazır

Malatya Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı için hazırlıkları hızlandırdı. Çalışmalar kapsamında canlı hayvan pazarına büyükbaş hayvan kesim yeri yapılırken küçükbaş hayvan kesim alanı da üç katına çıkarıldı. Pazar, 40 dönüm daha genişletilirken hayvan kesim noktaları modern bir görünüme kavuşturuldu. 
 
Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, beraberinde belediye başkan yardımcıları ile birlikte canlı hayvan pazarında incelemelerde bulundu. Başkan Çakır, burada yaptığı açıklamada, göreve geldikten sonra canlı hayvan pazarında önemli düzenlemeler yaptıklarını söyledi. Daha önce pazara canlı hayvan girişi ve çıkışının bir yoldan yapıldığını anımsatan Çakır, "Babuktu mevkisinden yeni bir yol açarak giriş ve çıkışları ayırdık. Geçtiğimiz yıl Canlı Hayvan Pazarı'nı 40 dönüm genişletmiştik. Bu sene yine pazarımızın etrafında yeni yol açarak ve asfalt çalışmalarını da tamamlayarak, ulaşımı ciddi oranda rahatlattık." dedi.
 
Kurban Bayramı dolayısıyla kurban kesecek vatandaşların rahat ve hijyenik bir ortamda kurbanlarını kesebilmeleri ve esnafların rahat bir şekilde alışveriş yapmaları için Canlı Hayvan Pazarı'nda önemli düzenlemeler yaptıklarını kaydeden Çakır, "Canlı Hayvan Pazarı'mızda büyükbaş hayvan kesim yeri yaptık. Böylelikle kurbanların modern bir ortamda kesilmesini sağlamış olacağız." diye konuştu.
 
Pazarda daha önce 40 hayvan kesilebilecek kapasitedeki küçükbaş hayvan kesim alanının da yaklaşık 3 katına çıkarıldığını anlatan Çakır, "Vatandaşımız geldiği zaman burada hem büyükbaş hayvanını, hem de küçükbaş hayvanını rahat bir ortamda kesmiş olacak. Giriş çıkış düzenlemeleriyle Canlı Hayvan Pazarı'mızı gerçekten bölgemizin en modern pazarlarından biri haline getirdik." ifadelerini kullandı.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
02.11.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Malatya hayvan pazarı Kurban Bayramı'na hazır




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız