Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

YABANCI ALIM HEYETİ, AYDIN'DA ZEYTİN HASADI YAPTI -ÇİN, JAPON VE İRANLI İTHALATÇILARDAN OLUŞAN ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI ALIM HEYETİ, AYDIN'DA ZEYTİN HASADI YAPTI VE HASAT ETTİKLERİ ZEYTİNLERDEN ZEYTİNYAĞI ÇIKARDI 

 

İZMİR (A.A) - Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği ve Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi'nin, Ekonomi Bakanlığı Koordinatörlüğü'nde Türkiye'de ağırladığı Çin, Japon ve İranlı ithalatçılardan oluşan Zeytin ve Zeytinyağı Alım Heyeti, Aydın'da zeytin hasadı yaptı ve hasat ettikleri zeytinlerden zeytinyağı çıkardı.

     İzmir ve çevresinde Türk zeytin ve zeytinyağı ihracatçılarıyla iş görüşmeleri yapan Çin, Japonya ve İran'dan gelen 32 kişilik heyet, Aydın Ticaret Borsası tarafından kentte ağırlandı.

     Heyetin karşılandığı törende konuşan Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı, Aydın'da 40 bin ton zeytinyağı ve 100 bin ton sofralık zeytin üretildiğini, zeytin ve zeytinyağı yanında incir ve kestanesiyle kentin önemli bir tarım ürünleri üretim ve ihracat merkezi olduğunu kaydetti. Bosnalı, konuk heyete, Aydın'ın ürünlerini tanıtarak ülkeler arası ticareti artırmayı hedeflediklerini söyledi.

     Aydın'ın 22 milyon zeytin ağacına sahip olduğunu belirten Bosnalı, Türkiye'de zeytin ve zeytinyağında arz artışı olduğunu, bu arzın ihracatla katma değere dönüştürülebileceğini, bu süreçte de en önemli hedef pazarın Uzakdoğu ülkeleri olduğunu kaydetti.

    
     -''Türk zeytinyağının kalitesi İspanyol zeytinyağından aşağı değil''-

    
     Çin heyetinde bulunan ve İspanya'dan yıllık 15 milyon dolarlık zeytinyağı ithalatı yapan Pekin Pinlive Foods Firması Satın Alma Müdürü Elina Wen de, Türk hükümetinin son yıllarda Türk zeytinyağı ile ilgili ciddi promosyonlar yapmaya başlaması nedeniyle Türkiye'den de ithalatı gündemlerine aldıklarını belirtti.

     Wen, ''Türkiye zeytinci bir ülke. Türk zeytinyağının kalitesi İspanyol zeytinyağından aşağı değil. Türkiye'nin tanıtım desteği artarak devam ettiği ve tedarik istikrarı sürdüğü sürece, biz ve Çinli firmalar Türk zeytinyağını tercih eder konuma geleceğiz'' diye konuştu.

     Konuk heyet, daha sonra Zeytin Hasat Şenliğine katılarak zeytin hasadı yaptı. Nysa Zeytinyağı Fabrikasını de gezen heyet üyeleri, hasat ettikleri zeytinlerin zeytinyağına dönüşümüne tanıklık etti.
     Heyet, Kuşadası'ndaki Zeytinyağı Müzesi'ni de gezdi.


Ekleme Tarihi
04.11.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Yabancı alım heyeti, Aydın'da zeytin hasadı yaptı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız