Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Kurbanlık satıcıları ithal hayvanlardan şikayetçi

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala hayvan pazarlarındaki hareketlilik de devam ediyor. Pazarlarda kimi vatandaşlar getirdikleri hayvanların tamamını satarken; kimileri ise hayvanlarını bayram sonuna kadar satmayı planlıyor. 
 
    Kurban Bayramı arifesinde ithal hayvan getirilmesine karşı çıkan hayvan satıcıları, bu durumun satışları etkilediğini savundu. Keçiören Belediyesi'ne ait Ovacık Hayvan Pazarı' da hareketlilik yaşanan yerlerden. Bayrama kısa bir süre kala vatandaşlar, ellerindeki kurbanlıkları da satmaya çalışıyor. 
 
    Cihan Haber Ajansı (Cihan)'na konuşan kurbanlık satıcısı Orhan Güçlü, piyasada hayvan sıkıntısı bulunmadığını vurguladı. 
    Anlatıldığı gibi kurbanlık fiyatlarının çok yüksek olmadığını savunan Güçlü, ithal hayvan getirilmesinin de işlerini zora soktuğunu ifade etti. 
 
    'Piyasada hayvan sıkıntısı var' denilerek canlı hayvan ithalatının yolunun açıldığını ileri süren Güçlü, çiftçiye destek çıkılmasını istedi. 
 
    Erzurum'dan kurbanlık getiren Menderes Özkan ise Kurban Bayramı arifesinde ithal hayvanın piyasaya sürülmesinin kendilerini çok zora soktuğunu belirtti. Canlı hayvan ithalatının Kurban Bayramı'ndan birkaç ay önce yapılması gerektiğini dile getiren Özkan, hayvanlarını sattıklarını ancak eskisi gibi bir kazançlarının olmadığını kaydetti. Artık kar etmenin mümkün olmadığını anlatan Özkan, harcama giderlerinin yüksek olmasından yakındı. 
 
    Ardahan Göle'den kurbanlık getiren ancak şimdiye kadar 24 hayvandan sadece 3'ünü satabilen bir çiftçi ise ithal hayvanların piyasaya sürülmesinin satışları etkilediği görüşünde. Kurban satıcıların kimileri durumundan memnun iken kimileri de şikayetçi. Ancak kurban pazarlarında satışlar devam ediyor. Satıcılar ile alıcılar arasında kıyasıya pazarlıklar yapılıyor. Cihan kameraları önünde gerçekleşen kurbanlık pazarlığı 3 bin 300 TL ile sonuçlandı. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
05.11.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Kurbanlık satıcıları ithal hayvanlardan şikayetçi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız