Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Nijer 

Nijer'de Marketler Ege Ürünleri ile Dolacak

Kuzey Batı Afrika ülkesi Nijer, Avrupa ve Dubai'den yaptığı gıda alımlarını Türkiye'ye kaydıracak. Nijer'in önde gelen gıda ithalatçılarından oluşan iş adamı heyeti İGİD'in konuğu olarak geldikleri İzmir'de gıda üretici ve dağıtıcıları ile buluştu. 
 
TUSKON'un (Türkiye Sanayici ve İş Adamları Konfederasyonu) İstanbul'da düzenlediği Dünya Ticaret Köprüsü'ne katılan Nijerli bir grup iş adamı İGİD'in (İzmir Genç İş Adamları Derneği) konuğu olarak İzmir'de iş adamları ile bir araya geldi. İGİD'in Gaziemir'deki binasında yapılan ikili görüşmelerde bisküvi, şekerleme, bitkisel yağ ve temizlik ürünlerinde bağlantılar yapıldı. 
 
-İZMİRLİLER, NİJER'DE TİCARETİN ŞEKİLLENMESİNDE ROL ÜSTLENEBİLİR- 
 
İGİD üyesi iş adamlarının katılımı ile Gaziemir'deki Dernek binasında yapılan Türkiye-Nijer Gıda Ticaret Köprüsü'nün açılışında konuşan İGİD Başkanı Mehmet Timuroğlu, Afrika pazarına yönelik çalışmaları kapsamında Nijerli iş adamlarını İzmir'de ağırladıklarını belirtti. Mehmet Timuroğlu Türkiye-Afrika ticaretinin gelişmesinde üyesi bulundukları TUSKON ve bu kapsamda İGİD gibi derneklerin sürükleyici rol üstlendiğini kaydetti. Nijer'in neredeyse tüm ihtiyaçlarını ithalat yolu ile karşıladığını belirten Mehmet Timuroğlu şu bilgileri verdi: 
 
"Topraklarının büyük bölümü çöl olmasına rağmen Nijer sahip olduğu uranyum nedeni ile özellikle Batılı ülkelerin ilgisini çekiyor. Ülkede üretim yok denecek kadar az ve ticaret büyük ölçüde ithalata dayalı. Bugüne kadar Türk girişimcilerin ilgisi dışında kalan Nijer'e geçtiğimiz aylarda Derneğimiz üyesi bir grup iş adamı ziyarette bulundu ve iş imkanlarını yerinde inceledi. Büyük bölümü Avrupa ülkeleri ve Dubai kanalı ile yapılan ticarette Türklerin de varlığı hissedilmeye başlamış.Türk markalı gıda ürünlerine market raflarında rastlamak mümkün. Türk ürünlerinin doğrudan ve aracısız bu ülkeye ihracı için Nijer'i yakın takibe aldık. İzmir'de ağırladığımız Nijerli iş adamları bu sürecin bir parçası. Hedefimizi bakir bir pazar olan Nijer'e özellikle Egeli üreticilerin güçlü bir şekilde girmesi. Gıda ve tarıma dayalı sanayide güçlü bir altyapıya sahip İzmir ve Ege Nijer'de ticaretin şekillenmesinde öncü rol üstlenebilir." 
 
-GIDA İŞLEME VE PAKETLEME TESİSİ İSTİYORLAR- 
 
İzmirli iş adamlarının Nijer'de mutlaka olmaları gerektiğini belirten konuk iş adamlarından Boubacar Wankoye ve Ibrahim Bawa Souley özellikle gıda işleme ve paketleme tesislerin kurulması konusunda İzmirli iş adamlarının destek ve ilgisini beklediklerini vurguladı. Nijer'de yatırım yapacak İzmirliler'e her konuda yardımcı olacaklarını belirten Nijerli konuk heyet üyeleri iki ülke ilişkilerinin ticaret ile daha da güçleneceğini kaydettiler.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
09.11.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Nijer'de Marketler Ege Ürünleri ile Dolacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız