Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 21 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Yayladağı'nda Zeytin Hasadına Başlandı

Yayladağı ilçesinde zeytin hasadına başlandığı bildirildi.


Tarım, Gıda ve Hayvancılık İlçe Müdürü Yakup Karasoy, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, Yayladağı'nda 54 bin 950 dekarda zeytin bahçesinin bulunduğunu, bu oranın ilçedeki tarım arazilerinin yüzde 33(ünü oluşturduğunu söyledi.

Son yıllarda artan zeytin yetiştiriciliğiyle 35 bin 600 adet zeytin fidesinin daha toprakla buluştuğunu ifade eden Karasoy, Yayladağı ilçesinde kayıtlı 1 milyon zeytin ağacı bulunduğunu kaydetti.

Zeytinin ilçenin birçok bölgesinde yetişebildiğini vurgulayan Karasoy, Yayladağı'nda yılda ortalama 900 bin ton zeytinyağı üretildiğini bunların Adana, Mersin, Antalya'ya gönderildiğini belirtti.

Karasoy, zeytinyağının ilçe ekonomisini ciddi oranda katkısının olduğunu, yılda ortalama 4.5 milyon TL gelir sağlandığını kaydetti.

Her yıl kasım ayında zeytin toplamak için Hatay'ın Yayladağı ilçesine bağlı Olgunlar köyündeki zeytin bahçesine geldiklerini belirten Hülya Biçer, zeytin ağacının altına açılan çadırlara zeytin tanelerini sıyırdıktan sonra yapraklarından arındırarak çuvallara koyduklarını söyledi.

Eşi çocukları ve anne ve babası ile birlikte zeytin toplayan Biçer ailesi, 200 adet zeytin ağaçları olduğunu 2 tona yakın zeytinyağı beklediklerini, ihtiyaç fazlasını satarak ev harcamalarında kullanacaklarını kaydetti.
 
 
 

Ekleme Tarihi
10.11.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Yayladağı'nda Zeytin Hasadına Başlandı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız