Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

ÖĞRENCİLERE ÇAYI SEVDİRMEK İÇİN ÇALIŞMA YAPILACAK -RTB YÖNETİM KURULU BAŞKANI ERDOĞAN: -''ÇAY KÜLTÜRÜNÜ GENÇLERE ÖĞRETMEK VE DAHA KALİTELİ İÇECEKLERİ TERCİH ETMELERİ İÇİN PROJE ÇALIŞMASI YAPACAĞIZ''

 
 


RİZE (A.A) - Rize Ticaret Borsası (RTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, çay kültürünü gençlere öğretmek ve gençlerin daha kaliteli içecekleri tercih etmeleri için proje çalışması yapacaklarını söyledi.
 
     Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk çayını dünyaya tanıtmak, yurt içinde de her bölgede tüketiminin artırılması amacıyla çalışmalar yaptıklarını belirtti.
 
     Türkiye'de ve diğer ülkelerde, gıda ve çayla ilgili tüm fuarlara katılmaya çalıştıklarını ifade eden Erdoğan, ''Ayrıca tanıtım kamyonu hazırlıyoruz. Fizibilite çalışmalarını yaptık. Kamyondaki ekranda, çayın tarladaki hali, işleme teknolojisi gösterilecek. Üretilen ürünlerin tamamı teşhir edilecek. Önümüzdeki dönemde Türk çayının logosunu oluşturmayı hedefliyoruz. Bu logoyu da taşıyacak bir kamyon oluşturma çalışmalarımız sürüyor. Bu kamyon ile özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde tanıtım yaptıracağız'' diye konuştu.
 
     Erdoğan, ilköğretim, lise ve üniversite öğrencilerinin çayı yeterince tercih etmediklerini, genellikle gazlı içecekler ve kahvenin tercih edildiğini belirterek, öğrencilere çayın sevdirilmesi için projeler geliştirmeyi düşündüklerini söyledi.
 
     Gelecek dönemde bu projelerini Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşeceklerini anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:
 
     ''Çay kültürünü gençlere öğretmek ve daha kaliteli içecekleri tercih etmeleri için proje çalışması yapacağız. Gençlerimizin Türk çayını, doğal ve milli içeceğimiz olan çayı tercih etmelerini istiyoruz. Bu kapsamda okullarda çay konusunda sunumlar yapılabilir. Bir kültürü yaşatmak, onu gençlere okul çağında, öğrenme dönemlerinde anlatma ile başlar. Bu projenin de Türk çay kültürü için çok önemli olduğuna inanıyorum.''

Ekleme Tarihi
11.11.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Öğrencilere çayı sevdirmek için çalışma yapılacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız