Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Türk zeytinyağı Çin'deki fuarda tanıtılacak

İZMİR (A.A) - Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK), 16-18 Kasım 2011 tarihlerinde Çin'in Şanghay kentinde düzenlenecek Food And Hotel China 2011 Yiyecek&İçecek Fuarı'na katılacak.
 
     ZZTK Yönetim Kurulu Başkanı Metin Ölken yaptığı yazılı açıklamada, Çin pazarına büyük önem verdiklerini, Çinli zeytinyağı ithalatçılarını 2 yıldır Türkiye'de düzenledikleri Zeytin ve Zeytinyağı Alım Heyeti Organizasyonu'nda ağırladıklarını, Food And Hotel China Yiyecek&İçecek Fuarı'na ise 3 yıldır katıldıklarını anlattı.
 
     Ölken, 2007 yılında kurulan Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi'nin, Çin'i hedef pazar olarak belirlediğine işaret ederek, şunları kaydetti:
 
     ''Çin'de yerleşik ICSME danışmanlık firması ile birlikte çalışacağız. Şanghay ve Pekin ticaret müşavirliklerimizin büyük yardım ve desteklerini alıyoruz. Fuar süresince Çin'de yemek şovları yapacağız. Çin'in tanınan şeflerinden Leung Siu Wah tarafından hazırlanan Türk zeytin ve zeytinyağlarının kullanıldığı Çin mutfağı yemekleri ile zeytin ezmesi ve zeytinyağlı hazırlanan Türk makarnasını ziyaretçilere sunacağız. Türkiye'nin değişik yörelerinden götüreceğimiz zeytinyağları ile tadım seansları düzenleyeceğiz, zeytin ve zeytinyağını anlatan seminerler gerçekleştireceğiz.''
 
     Çin'in zeytinyağı tüketiminin son yıllarda katlanarak arttığını belirten Ölken şöyle devam etti:
 
     ''Çin 10 yıl önce 400 ton zeytinyağı tüketirken, 2007 yılında 7 bin ton seviyesine, 2010 yılı sonunda ise 22 bin tona yükseldi. 2015 yılında ise Çin'in zeytinyağı tüketiminin 65 bin tona çıkması bekleniyor, zeytinyağı Çin mutfağında yerini güçlü bir şekilde almaya başladı. 1.3 milyar nüfus olmakla birlikte özellikle gelir seviyesi yüksek 200 milyon Çinli ilk etapta hedef kitlemiz. Şu anda İspanya, İtalya ve Yunanistan'ın hakim olduğu Çin'de yüzde 25 pazar payına ulaşmayı hedefliyoruz. Bu fuarlar ve alım heyeti organizasyonları bu anlamda önemli fırsat. Çin pazarında başarılı olacağız.''

Ekleme Tarihi
12.11.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Türk zeytinyağı Çin'deki fuarda tanıtılacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız