Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 11 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Giresun Ziraat Odası Alan Bazlı Gelir Desteğinin Uzatılmasını Bekliyor 

GİRESUN ZİRAAT ODASI ALAN BAZLI GELİR DESTEĞİNİN UZATILMASINI BEKLİYOR
- GİRESUN ZİRAAT ODASI BAŞKANI ÖZER AKBAŞLI:
- “ALAN BAZLI GELİR DESTEĞİ’NİN 5 YIL DAHA UZATILMASI YÖNÜNDE ÇALIŞMALARIMIZ SÜRMEKTEDİR”
 
 
 
 
GİRESUN (İHA) - Giresun Ziraat Odası Başkanı Özer Akbaşlı, bu yıl sonu itibarıyla son bulacak olan Alan Bazlı Gelir Desteği’nin 5 yıl daha uzatılması gerektiğini belirterek uzatılması yönünde çalışmalarının sürdüğünü söyledi.
 
Fındık üreticilerine Alan Bazlı Gelir Desteği ve alternatif ürüne geçen üreticilere telafi edici ödeme yapılmasına dair kararın yürürlüğe konulmasının ardından 3 yıl geçtiğini kaydeden Akbaşlı “Destek 31 Aralık 2011’de sona erecek. 3 yıldır devam eden destek eleştiri alsa da fındık üreticilerinin memnun bir şekilde aldığı destek bu yıl sonu itibariyle son bulacak. 2012 yılında yeni bir strateji ile sunulacak desteğin ne doğrultuda olacağı bilinmiyor. Dönüm başına 150 TL olan desteğin 200 TL’ye çıkarılması gerekmektedir” dedi.
 
2012 yılında yeni bir fındık stratejisi için çalışma başlatıldığını da kaydeden Akbaşlı “31 Aralık 2011 yılında fındık stratejisi sona eriyor, 2012 yılı içersinde Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız olmak üzeren Hazine ve Sanayi Bakanlığı birlikte bir çalışma yürüterek 2012 yılında yeni bir ‘Fındık Stratejisi’ oluşturmaya çalışıyorlar. Ulusal Fındık Konseyi’nden yeni oluşturulacak fındık stratejisine katkı sağlamak için bir rapor istediler. Cumartesi günü Düzce’de toplandık. Ulusal Fındık Konseyi’nde Türkiye’deki bütün Ziraat Odalarını ve üreticiler adına bulunuyorum. Konseyin hazırlayacağı raporun içerisinde benim temsil ettiğim kesimin görüşleri olarak 3 yıldır uygulanan alan bazlı gelir desteğinin 5 yıl süreyle uzatılması, fındık tarım arazilerindeki yaşlı bahçelerin bir destekleme projelerin gençleştirilmesi yenilenmesi, tarım arazilerindeki çalışacak iş makineleri konusunda devletin destek vermesi gibi bir çok maddeyi hazırlanacak raporun içinde olması için gayret gösteriyorum” diye konuştu.
 
Alan Bazlı Gelir Desteği’nin 5 yıl uzatılması halinde miktarın değişmesi talebinde de bulunduklarını kaydeden Akbaşlı “Alan bazlı 150 TL gelir desteği bütçeyle alakalı ve 3 yıllığına ayarlanmış bir plan. 2012 yılında yapılacak bu yeni stratejiye ‘Alan Bazlı Gelir Desteği’nin korunması gerekli. Biz üreticiler olarak bunun en az 200 TL ye çıkarılmasını arzu ediyoruz fakat bazı çevrelerden bu alan bazlı destekten vazgeçilmesini, yerine üretime ve verimliliğe göre destek verilmesini istiyor. Ancak bu konuya pek fazla sıcak bakılmıyor. Bu destekleme modelinin yine alan bazlı olmasından yanalar” ifadelerini kullandı.

Ekleme Tarihi
15.11.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Giresun Ziraat Odası Alan Bazlı Gelir Desteğinin Uzatılmasını Bekliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız