Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Dünya Botanik Expo'su 2016'da Antalya'da yapılacak -Süs Bitkileri ve Mamülleri İhracatçıları Birliği Başkanı Bağdatlıoğlu: ''Türkiye tarihinde yapılacak en büyük organizasyonu almak için 200 kişilik ordumuzla Paris'e gidiyoruz'' -''Expo 2016 Antalya 30 bine yakın istihdam sağlayacak ve ülkemize 4 milyar avro getirisi olacak''

 
 
İSTANBUL (A.A) - Dünyanın en önemli organizasyonlarından biri olarak kabul edilen ''Dünya Botanik Expo''su 23 Kasım 2016'da ''Expo 2016 Antalya'' adıyla Türkiye'de düzenlenecek.

     Süs Bitkileri ve Mamülleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu yaptığı açıklamada, dünya ülkelerinin ev sahibi olabilmek için büyük uğraş verdikleri ''Dünya Botanik Expo'' organizasyonunun Türkiye'ye kazandırılması için 3 yıldır sessiz sedasız ve derinden süren ciddi lobi çalışmalarının sonuç verdiğini bildirdi.

     Antalya'nın turizmden sonra peyzajda da dünya ligine girdiğini ifade eden Bağdatlıoğlu, ''Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Milletvekilleri, Expo Meclisini oluşturan 33 kuruluşun temsilcileri, ilçe belediye başkanları ve gazetecilerden oluşan 200 kişilik ordumuzla organizasyon bayrağını almaya, Türkiye'de yapılacak en büyük organizasyonu getirmeye 22 Kasım'da Paris'e gidiyoruz. 23 Kasım'da ise Expo bayrağını alacağız'' dedi.

     Bağdatlıoğlu, 6 ay boyunca 100 ülkeden 8 milyonun üzerinde ziyaretçi çekecek Expo 2016 Antalya'nın Türkiye'ye 4 milyar avro getirisi olmasını ve 30 bine yakın istihdam sağlamasını beklediklerini kaydetti.

     Planlanan sürecin hem Antalya hem de hinterlandında yer alan Isparta ve Burdur'u son derece olumlu şekilde etkileyeceğini ifade eden Bağdatlıoğlu, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

     ''Bu bölgelerde var olan kış turizmi büyük bir ivme kazanacak, tesisleşme ve altyapı faaliyetleri hızlanacak, istihdam alanları oluşacak ve yaşanacak bu süreç çerçevesinde bölgenin refah seviyesi bugün olduğundan daha üst seviyelere ulaşacak. 5 yılda bir düzenlenen ve dünyanın en eski, en büyük uluslararası etkinliklerinden olan World Expo'da ürünler değil fikirler, kültürler ve dünyanın geleceği için projeler sergileniyor. En önemli özelliklerinden biri ise teması ve geniş bir kapsama sahip olan bu temanın, tüm insanlığı ilgilendirmesi ve evrensel nitelikte olması gerekiyor. Bunun için 'Çiçek ve Çocuk ' temasını seçen Antalya, hazırlıklarına başladı. İlk kez 1851 yılında Londra'da düzenlenen Expo, o günden bu güne düzenlendiği ülkelerde Cyrstal Palace, Eyfel Kulesi, Atomiumve, Vasco da Gama Köprüsü gibi anıtsal yapılar da bıraktı.''

     Açıklamaya göre Antalya'daki EXPO alanında değişik ülke katılımları ile yapılacak bahçe ve genel rekreasyon alanları bulunacak. EXPO alanının sergi sonrasında sürekli ziyarete açık kalacak olması, uzun yıllar bu alanın turizm ve tanıtım faaliyetleri için kullanılmasını sağlayacak.

     Toplam 900 dönümlük bir alanda kurulması planlanan Expo Antalya'ya toplam 100 ülkenin ve 30 büyük kuruluşun katılımı öngörülüyor.

     Expo 2016 Antalya'yı 5 milyon yabancı turistin ziyaret etmesi ve bunun 2 milyonunun sadece Expo amacıyla Türkiye'ye gelmesi beklenmekte. Her bir turistin ortalama 500 avroluk paket turlar ile Türkiye'ye geleceği varsayıldığında 2,5 milyar avro gelir hedefleniyor.

     Expo'yu 3 milyon yerli turistin ziyaret etmesi ve bunun 500 bininin sadece Expo amacıyla Antalya'ya gelmesi bekleniyor, Expo'ya katılacak ülkelerin ve kuruluşların bahçelerini oluşturma maliyetleri ile expo sürecinde yapacakları yatırım ve giderlerinin ortalama 2 milyon avro seviyesinde olacağı öngörülüyor. Bu da 130 ülke ve kuruluş dikkate alındığında 260 milyon avro iş hacmi anlamına geliyor.

     Expo 2016 Antalya çerçevesinde Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) ve Uluslararası Çiçek Üreticileri Birliği (AIHP) genel kurullarının yanı sıra çok sayıda sempozyum, kongre, forum ve benzeri etkinlik yapılacak.


Ekleme Tarihi
21.11.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Dünya Botanik Expo'su 2016'da Antalya'da yapılacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız