Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 11 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
soğan hasadı 

Türkiye'nin İlk Soğan Deposu Polatlı'ya

Ankara'nın tahıl ambarı konumunda bulunan Polatlı İlçesi'nde buğdaydan sonra çiftçinin en çok üretimini yaptığı soğan, ucuz olduğu ve maliyetini karşılamadığı gerekçesiyle bundan sonra tarlada çürümeye terkedilmeyecek.
 
Ankara'nın tahıl ambarı konumunda bulunan Polatlı İlçesi'nde buğdaydan sonra çiftçinin en çok üretimini yaptığı soğan, ucuz olduğu ve maliyetini karşılamadığı gerekçesiyle bundan sonra tarlada çürümeye terkedilmeyecek. Ankara İl Genel Meclisi AK Parti'li üyesi Zekai Kaya ve Mustafa Akkaya, devlet olarak Türkiye'nin ilk soğan deposunu Polatlı'ya yapmak için karar aldıklarını açıkladı. Üyeler, deponun tamamlanmasından sonra ürünlerin Pazar payının artacağını ve soğanın sanayi sektörüne dönüşeceği vurgulandı. 
Her yıl yaklaşık 500 bin ton soğanın üretildiği Polatlı'da, ürünün bu yıl para etmemesi nedeniyle siyasiler harekete geçti. Polatlı'nın AKP'li Belediye Başkanı Yakup Çelik, soğan ürününün gerektiği gibi değerlendirilmesini sağlayacak depolama sistemi için 30 dönümlük bir arazi tahsis ettiğini açıkladı. Başkan Çelik, Konya yolu üzerinde ilçeye 5 kilometre mesafede tahsis edilen araziye devlet eliyle Türkiye'nin ilk soğan deposunun yapılacağını belirtti. 
 
2013'DE TAMAMLANACAK, SOĞANIN PAZAR PAYI ARTACAK SANAYİ ÜRÜNÜ OLACAK 
 
İl Genel Meclis Üyesi Zekai Kaya, Polatlı'da üretilen soğanın ısı geçirgenli depoda daha iyi korunacağını belirterek, "Soğanın sağlıklı korunması, uzun ömürlü olmasını sağlayacak. Böylece hem pazar payının artması söz konusu olacak hem de büyük marketler başta olmak üzere soğan ürününü almak isteyen müşteri portföyü artmış olacak. Ayrıca depolama tesisinin olacağı merkez, soğanın tek noktadan satışını ve tüketimini sağlayacağı için, bölgede soğana yönelik sanayi sektörünün de gelişeceğini düşünüyoruz" dedi. 
  
TESİS TÜRKİYE'DE İLK OLACAK 
 
İl Genel Meclis Üyesi Zekai Kaya, tesislerin devlet eliyle yapılması nedeniyle Türkiye'de ilk olacağını belirtti. Polatlı'da tarımsal üretimin başlıca ürünlerinden soğanın böylece gelişi güzel ekilmeyeceğini, ekmeden önce Pazar payının bilineceğini söyleyen Kaya, "İl genel meclisimizin bu yatırımı; soğan üreticisini tüm endişelerden kurtaracaktır. Yeni bir soğan sektörünün başlangıcını yapıyoruz" dedi. - Ankara / Polatlı
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
21.11.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Türkiye'nin İlk Soğan Deposu Polatlı'ya




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız