Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Antalya, Expo Bayrağını Aldı BOTANİK 

Antalya, Expo Bayrağını Aldı

Dünyanın en önemli organizasyonlarından biri kabul edilen 'Dünya Botanik Expo'su, 'Çiçek ve Çocuk' temasıyla 2016' da Antalya'da düzenlenecek. 
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Paris'teki Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı (OECD) binasında düzenlenen törende Expo bayrağını teslim aldı. 
 
Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) üyesi 157 delegenin dünkü oylamada Antalya'nın organizasyonu üstleneceğini resmen tescil etmesi ardından, bugün OECD binasında bayrak teslim töreni düzenlendi. Beraberinde Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, AK Parti Antalya Milletvekilleri Sadık Badak ve Hüseyin Samani, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak, Orta Anadolu İhracatçılar Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu ile Paris'e gelen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Expo bayrağını BIE Genel Sekreteri Vincente Gonzales Loscarteles'ten aldı. Bakan Eker ve Antalya heyeti, daha sonra Pulman Hotel'de basın toplantısı düzenledi. Expo'ların 1851'de ilk Londra'da başladığını belirten Bakan Eker, Türkiye'nin bugüne kadar 160 yıllık tarihinde ancak katılımcı olarak müdahil olabildiğini söyledi. Bugünün, Türkiye'nin Expo'ya ilk defa ev sahipliği yapacak olmasının tescil edildiği gün olduğunu belirten Bakan Eker, şöyle dedi: 
 
"Expo 2016'ya ev sahipliği yapmak gelecek nesiller için, yeşil dünya ortak hedefi için ülkeleri bir araya getirmek, bu hedef için Türkiye öncülüğünü tüm dünyaya duyurmak, uluslararası arenada Antalya'nın tanınmasına katkıda bulunmak açısından büyük önem arz etmektedir. Expo'lar, olimpiyat ve dünya futbol kupasından sonra en büyük organizasyonlardır. İki önemli organizasyondan daha uzun sürelidir ve hatta kalıcı bir nitelik gösterebilmeleridir. Expo Antalya'nın tüm bu global ilave değerlerine ek olarak Antalya şehirciliği ve kalkınmasına önemli katkıları olacak. Oluşturulacak Expo alanının daha sonra açık olması Antalya'yı sürekli bir cazibe merkezi haline getirecek." Türkiye'nin bu noktaya hükümetin ortaya koyduğu aktif siyaset ve her alandaki gelişmenin ülke kalkınmasına ilişkin çalışmalarıyla geldiğini aktaran Bakan Eker, şöyle dedi: 
 
"Yıllar önce Antalya'da ortaya çıkan fikrin bugün burada olgunlaşarak gelmesi bizi mutlu kılmakta. Başta Valilik, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya milletvekilleri, Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamülleri İhracatçıları Birliği, ATSO, ATB ve Expo 2016 Antalya koordinatör kurumu olan Gıda, Tarım Hayvancılık Bakanlığı'nın ilgili personeline ve basın mensuplarına teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Uzun olmayan bir sürecin kendilerini beklediğini belirten Bakan Eker, "Gerçekleştirilmesi gereken çalışmalar gözönünde bulundurulduğunda bu sürenin akılcı ve yoğun planlama ile çalışılması gerekmekte. Bu kıvancı ülke olarak hep birlikte yaşayacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu hepimizin, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurum ve kuruluşlarının, vatandaşlarımızın el birliği ile hareket edeceği bir organizasyon. Kanun başta olmak üzere, yasal mevzuat projeler var. Bizim bunu 2016'ya kadar hazırlamamız ve dünyaya bunu sunmamız gerekiyor. Biz bunun başka adımlara vesile olmasını, başka Expo'Lara Türkiye'nin evsahipliği yapmasına vesile olmasını diliyoruz." 
 
5 MİLYON YABANCI ZİYARETÇİ BEKLENİYOR 
 
Expo'yu 5 milyon yabancı turistin ziyaret etmesi ve bunun 2 milyonunun sadece Expo amacıyla Türkiye'ye gelmesi bekleniyor. Her bir turistin ortalama 500 Euro'luk paket turlarla Türkiye'ye geleceği düşünüldüğünde ortaya çıkan rakamın 1 milyar euro'yu bulması bekleniyor. Expo'yu 3 milyon yerli turistin ziyaret etmesi ve bunun 500 bininin sadece Expo amacıyla Antalya'ya gelmesi bekleniyor. Expo'ya katılacak ülkelerin ve kuruluşların bahçelerini oluşturma maliyetleri ile Expo sürecinde yapacakları yatırım ve giderlerinin ortalama 2 milyon Euro seviyesinde olacağı öngörülüyor. Expo 2016 Antalya'nın sonuna kadar sempozyum, kongre ve forum gibi etkinliklerin düzenlenmesi, 6 aylık süreçte en az 20 bin sosyal ve kültürel faaliyetin yapılması öngörülüyor. Expo 2016 Antalya'nın toplam 900 dönümlük bir alanda kurulması planlanıyor. Expo'ya 100 ülkenin ve 30 büyük kuruluşun katılımı öngörülüyor. 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
24.11.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Antalya, Expo Bayrağını Aldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız