Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Ereğli’de üretilmeye başlanan İstiridye Mantarı 

Ereğli’de üretilmeye başlanan İstiridye Mantarı'na ilgi artıyor

Ereğli tarımında son yıllarda hızla artan ürün çeşitliliğine bir yenisi daha eklendi. Ereğli’nin Sarıtopallı Köyü'nde bulunan Kültür Mantarı Üretim Tesisi'nde üretilen İstiridye Mantarı, sektörde yeni bir ürün olmasının yanı sıra üreticilere istihdam imkânı sunuyor.
 
    Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özkan Özgüven, beraberindeki Sazgeçit Belediye Başkanı Bülent Ersüllü ile Ziraat Mühendisi Tarık Aldemir, Sarıtopallı’da bulunan üretim tesisini ziyaret ettiler. Dünya’da ve Türkiye'de gıda ve tarım ürünlerine talebin asla azalmayacağını, aksine giderek arttığını belirten Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Özkan Özgüven, “Ülkemizin birçok bölgesinde tanınan İstiridye Mantarı'nın Ereğli’de de üretilmeye başlanması, Ereğli tarımı adına sevindirici bir gelişme. Ağaçlık alanın bol olduğu her yerde rahatlıkla görülebilen ve köylülerin belirli mevsimlerde topladıkları bu mantar çeşidi, kültür altında rahatlıkla yetiştirilebilmekte. Beyaz kültür mantarı çeşidine göre daha az emek ve zaman harcanarak üretilebilen İstiridye mantarına ilginin de ilçemizde zamanla artacağını düşünüyorum.” dedi.
 
    Böyle yeni ürünlerin, Ereğli tarımına girmesiyle yeni istihdam alanlarının açılacağını söyleyen Özgüven, bu tip girişimlere erken yönelen üreticilerin, pazar pastasından paylarını en iyi şekilde alacaklarını vurguladı. Özgüven, ilçe müdürlüğü olarak yeni projeler üreten üreticilere her türlü desteğin verileceğini belirtti.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
24.11.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Ereğli’de üretilmeye başlanan İstiridye Mantarı'na ilgi artıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız