Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Doğal çiçek soğanları ihracat listesi  

Doğal çiçek soğanları ihracat listesi -Gelecek yıl ihraç edilecek doğal çiçek soğanlarıyla ihracatı yasak olan doğal çiçek soğanı türleri belirlendi

ANKARA (A.A) - İhracat amacıyla gerek doğadan sökülerek gerekse büyütme veya üretim yoluyla elde edilerek, gelecek yıl ihraç edilecek doğal çiçek soğanlarının tür, çevre uzunluğu ve ihracat kontenjanlarıyla ihracatı yasak olan doğal çiçek soğanı türleri belirlendi.
 
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ''Doğal Çiçek Soğanlarının 2012 Yılı İhracat Listesi Hakkında Tebliği'' Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
 
     Buna göre, yabani soğan türlerinin hepsi, çiğdem türlerinin hepsi, fritillaria türleri (F. persica, F. imperalis hariç), zambak türleri (L.candidum ve L. martagon hariç), muscari türlerinin hepsi, kara çiğdem türleri (S.lutea hariç), lale türlerinin hepsi, eminium türlerinin hepsi, biarum türlerinin hepsi, nilüfer türlerinin hepsi, salep türlerinin hepsi, yılan yastığı türlerinin hepsi (Arum italicum, Arum dioscorides hariç), kum zambağı, şark sümbülü, censiyan, sıklamen türleri (C. coum, C. cilicium ve C. hederefolium hariç), kardelen türleri (G. elwesii ve G. woronowii hariç), süsen türleri, şakayık türleri, diğer yumrulu ve soğanlı türleri ''doğadan toplanarak'' ihraç edilemeyecek.
    
     -İhracatı sınırlandırılan çiçek soğanları-
    
     Tebliğde, çevre uzunluğu belirtilen ''yoğurt çiçeği, yılan yastığı ve arum dioscorides, cyclamen cilicium (Sıklamen), cyclamen coum (Sıklamen) ve cyclamen hederefolium (Sıklamen), yılan bıçağı, sarı kar çiçeği, Toros kardeleni ve Karadeniz kardeleni, göl soğanı, ada soğanı, deve tabanı, ters laleyle Türk zambağının'' ihracatı, kota veya başka herhangi bir kayıtla sınırlandırıldı.
     ''Miszambağı, karaçiğdem, süsen, kalla, sümbülteper'' ihracatı üretimden serbest olan çiçek soğanları olarak belirlendi.
     Daha önce ihracatı sınırlandırılan Adıyaman lalesinin 2012 yılı için ihracatı üretimden serbest bırakıldı.
    
     -Kısıtlama ve yasaklamalar-
    
     Tebliğe göre, Isparta-Muğla-Mersin il sınırları içerisinden Cyclamen (sıklamen) türlerinin toplanması yasak olacak.
     Sakarya ili Karasu ve Kaynarca ilçelerinden doğadan Leucojum aestivum soğan sökülmeyecek. İlgili kurum ve kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması durumunda doğadan ve üretim alanlarından Leucojum aestivum yaprağı hasadı yapılabilecek.

Ekleme Tarihi
26.11.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Doğal çiçek soğanları ihracat listesi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız