Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

 
 
Süs bitkisi sektörü, 300 bin kişiye dolaylı istihdam sağlıyor

Saksılı Süs Bitkileri Üreticileri Derneği Başkanı Abdullah Okul, Türkiye’de süs bitkisi setrörünün sadece ihracat kısmında 25 bin kişinin istihdam edildiğini, dolaylı istihdamın ise 300 bin kişi olduğunu söyledi. Sektörün hızla büyüdüğünü belirten Okul, süs bitkisi üretim alanının 7 yılda 3 kat arttığını ifade etti. 
 
Ulusal ve uluslararası süs bitkisi sektörünün önemli temsilcilerini bir araya getirecek ‘Flower Show Türkiye Süs Bitkileri Peyzaj ve Yan Sanayileri İhtisas Fuarı’, 15-18 Aralık tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açacak. Fuar, 4 gün boyunca dünyanın çeşitli bölgelerinden gelen katılımcı ve ziyaretçilerle ticari işbirliği sağlayacak. 
 
Türkiye’deki süs bitkisi sektörü hakkında bilgi veren Saksılı Süs Bitkileri Üreticileri Derneği Başkanı Abdullah Okul, “Araştırmalara göre Türkiye’de 2009 yılında toplam 3 bin 359 hektar alanda süs bitkileri üretimi yapılmaktadır. 2000-2001 sezonunda toplam bin 392 hektar olan süs bitkileri üretim alanı, 2008-2009 sezonunda 3 bin 359 hektara yükselmiştir.” dedi. 
 
Süs bitkisi sektörünün yüksek katma değer ve yüksek istihdam oluşturan bir sektör olduğunun altını çizen Okul, “Sektörün sadece ihracat kısmında 25 bin kişi istihdam edilmekte olup, sektördeki dolaylı istihdam ise yaklaşık 300 bin kişidir.” ifadelerini kullandı. 
 
 
 
‘2011’DE İHRACAT ORANI EN ÇOK ARTAN SEKTÖR; BİTKİ SEKTÖRÜDÜR’
 
CYF Fuarcılık Genel Müdürü Hakan Yüksel de, 2011’de ihracat oranı en çok artan sektörün süs bitkisi sektörü olduğunu ifade etti. Yüksel, “Aslında dışarıdan bakıldığında çoğu kimsenin yakından tanımadığı bir sektör, ama her geçen gün isminden biraz daha fazla söz ettiren, çok büyük alanlarda üretimin yapıldığı dev bir ticari alan. Flower Show Turkey ile amacımız; uluslararası platformda pazarlama ağını genişleterek, ihracat ve ithalat ihtiyaçlarına cevap verecek nitelikte profilleri bünyemizde barındırarak sektörün çözüm noktası olabilmektir. 17 farklı ülkeden 300’e yakın katılımcı ve ziyaretçi ile dünyanın dört bir yanından sağlanacak fuar katılım ve ziyaretleri sayesinde, üreticilerin sektörel bazdaki talepleri değerlendirme ve bu taleplerin karşılanması yönünde çalışmalara başlamaları, eksikliklerin belirlenip giderilmesi, ürün çeşitliliğinin arttırılması ve satış ağının genişletilmesi ile Türkiye’deki bitki sektörünü daha da ileriye taşımak hedeflerimiz arasındadır.’ açıklamasında bulundu.
 
Flower Show Türkiye’de tüm üretim bölgelerinden gelen Türkiye’nin büyük fidanlıkları, iç ve dış mekân süs bitkileri ve peyzaj ürünleri ile katılımcı olarak yer alırken, İtalya, İspanya, Almanya, Belçika, Hollanda, Yunanistan gibi ülkelerden de fidanlıklar Kenya, Hollanda, Ekvator, Almanya, Fransa gibi ülkelerden Gül, Ortanca, Karanfil, kesme çiçek üreticileri de fuarda ürünlerini sergileyecek.(CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
29.11.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Süs bitkisi sektörü, 300 bin kişiye dolaylı istihdam sağlıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız