Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Rize Ticaret Borsası (RTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan 

Çayda KDV indirimi talebi - RTB Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan: ''Çay sektöründe KDV oranının yüzde 1'e düşürülmesi ile devletin vergi kaybı söz konusu olmayacak. Çünkü mevcut olan kayıt dışılık tamamen ortadan kalkacak. Böylece KDV indiriminden kaynaklanan gelir kaybı Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi şeklinde katlanarak geri dönecek''

RİZE (A.A) - Rize Ticaret Borsası (RTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan, çay sektöründe KDV oranının yüzde 1'e düşürülmesi ile devletin vergi kaybının söz konusu olmayacağını, çünkü mevcut olan kayıt dışılığın tamamen ortadan kalkacağını, böylece KDV indiriminden kaynaklanan gelir kaybının Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi şeklinde katlanarak geri döneceğini savundu.
 
     Erdoğan, borsa binasında kentteki 26 sivil toplum kuruluşu temsilcisiyle birlikte çayda KDV indirimi taleplerinin görüşülmesi amacıyla yaptıkları toplantının ardından yaptığı açıklamada, çay alım ve satımında KDV oranının yüzde 8 olarak uygulandığını belirtti.
 
     Oysa temel tüketim maddelerinde uygulanan KDV oranının yüzde 1 olduğunu dile getiren Erdoğan, ''Çay, hiç şüphesiz Türk vatandaşlarının temel gıda maddelerindendir ve artık milli içeceğimiz haline gelmiştir. Halkımızın sabah kahvaltıdan başlayarak, akşam geç saatlere kadar sudan sonra en çok tükettiği içecektir'' dedi.
 
     Kamu kurumları, belediyeler, sivil toplum örgütleri ve sosyal yardım kuruluşları tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtılan yardım kolilerinde çayın mutlaka bulunduğunu vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi:
 
     ''Ülke ekonomisini yakından ilgilendiren cari açığa KDV'nin yüksek ya da düşük olmasının hiçbir etkisi yoktur. Çayın tarladan bardağa kadar hiçbir aşamasında ithal girdi kullanılmamakta, tamamen yerli hammadde ve yerli teknoloji ile üretilmektedir. Ayrıca ülkemiz, ithal çaya kesinlikle ihtiyaç duymamaktadır. Bununla birlikte KDV indirimi, kaçak çayın da önüne geçecektir. Halkımızın tükettiği çayın tamamı ülkemizde, sağlıklı ortamda, doğal yollardan üretilerek tüketiciye sunulmaktadır. KDV indirimi sayesinde kayıt dışılık ortadan kalkacak, devletin vergi geliri artacaktır. Çayda KDV'nin düşürülmesi, enflasyon rakamlarına da yansıyacaktır. Son yıllarda enflasyonla mücadelede sağlanan başarıya paralel olarak halkın temel tüketim maddeleri arasında bulunan çay fiyatları aşağıya düşeceğinden, enflasyonun da düşmesine yardımcı olacaktır.''
 
     Mehmet Erdoğan, çay sektöründe KDV oranının yüzde 1'e düşürülmesi ile devletin vergi kaybının söz konusu olmayacağını, çünkü mevcut olan kayıt dışılığın tamamen ortadan kalkacağını, böylece KDV indiriminden kaynaklanan gelir kaybının Gelir Vergisi ve Kurumlar Vergisi şeklinde katlanarak geri döneceğini ileri sürdü.
 
     Kayıt dışılıkla mücadelenin bir hükümet politikası olarak uygulandığını ifade eden Erdoğan, ''Çayda KDV'nin düşürülmesi, Başbakanımızın tarım ürünlerinde KDV oranlarını düşürülmesi yaklaşımıyla birebir örtüşmektedir. Bu nedenlerden dolayı halkımız tarafından temel tüketim maddesi olarak kullanılan çayın devlet nazarında da temel tüketim maddesi olarak değerlendirilmesini, çayda uygulanan KDV oranının yüzde 8'den yüzde 1'e indirilmesini talep ediyoruz'' diye konuştu.

Ekleme Tarihi
30.11.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Çayda KDV indirimi talebi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız