Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Türkiye 

Türkiye'nin ikinci bal ormanı Ödemiş'te

ORMAN ve Su Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde tabiatın uygun olduğu alanlarda oluşturulmaya başlanan ’Bal Ormanları’nın ikincisi İzmir’in Ödemiş İlçesi Köseler Köyü yaylasında hazırlandı.
 
İzmir İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Fikri Barkan, ilk ormanın Afyonkarahisar’da olduğunu, ikincisi için İzmir’in seçilmiş olmasından mutluluk duyduklarını söyledi.
 
Bal ormanı nedeniyle Köseler köyü yaylasında tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya Ödemiş Orman Şefi Mevlüt Polat, İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürü İbrahim Altıntaş, İzmir İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Fikri Barkan, Birliğin Ödemiş Temsilcisi Mahmut Kaçan ve Birlik Yöneticilerinden İsmail Oktar katıldı.
 
Ödemiş Orman Şefi Mevlüt Polat, Köseler bal ormanında yılbaşından beri 11 çeşit bitki ve ağacı toprakla buluşturduklarını söyledi. Polat "Karabaşotu, karaçalı, kekik, hayıt otu, iğde, ahlat, erguvan, yalancı akasya, fıstık çamı, ıhlamur ve lavanta dikerek arıcılarımıza alan sağlamış oluyoruz. Toplamda 235 bin adet bitkiyi toprakla buluşturduk. Bal ormanı 152.8 hektar alandan oluşuyor. Bu alanı hayvanlardan korumak için çevresini dikenli tel ile çevirdik" dedi.
 
’ARICILIĞIN GELİŞMESİ İÇİN ÖNEMLİ’
 
İzmir İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Fikri Barkan da, devletin verdiği bu hizmetin arıcılığın gelişmesi için önemli olduğunu söyledi. Barkan, "Türkiye’de ilk bal ormanı Afyonkarahisar’da oluşturuldu. İkincisi için İzmir’in seçilmiş olmasından mutluluk duyuyoruz, Arıcılık yok olma tehlikesi çekiyordu. Devletin bu eli bizi tekrar canlandırarak, bu alanlarda balın en iyisini yetiştireceğiz" diye konuştu.
Birliğin Ödemiş Temsilcisi Mahmut Kaçan da, ilçenin arıcılık konusunda oldukça ileri bir noktada olduğunu belirtti. Ancak son yıllarda meydana gelen kuraklık ve çiçek türlerinin azalmasının bal üretimini düşürdüğünü anlatan Kaçan, "Oluşturulan bu bal ormanı bizim en büyük sorunumuzu çözmüş oluyor. Önümüzdeki süreç içinde dikilen bitkiler büyüdüğü zaman işimiz daha da ilerleyecek. Bu ormana sadece su havuzu istiyoruz. Arılar ölürse, yaşam biter" dedi.
 
’ARILAR ÖLÜRSE YAŞAM BİTER’
 
İlçe Tarım Müdürü İbrahim Altıntaş da, ormanda köylüler ve arıcıların birlik ve beraberlik içinde çalışacaklarını dile getirdi. Arıcılığın Ödemiş’te potansiyeli olan bir üretim grubu olduğunun altını çizen Altıntaş "Bu ormanla kalitesi daha da yükselecektir. ’Arılar ölürse, yaşam biter’ sözünden yola çıkarak bu konuda vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyoruz" diye konuştu. 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
30.11.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Türkiye'nin ikinci bal ormanı Ödemiş'te




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız