Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Fiskobirlik’te Genel Kurul’a Doğru 

- FİSKOBİRLİK’TE GENEL KURUL’A DOĞRU
- FİSKOBİRLİK YÖNETİM KURULU BAŞKANI LÜTFÜ BAYRAKTAR:
- “70 MİLYON LİRA CARİ GİDERİMİZ VARKEN 235 MİLYON LİRA BORÇ ÖDEYEREK FİSKOBİRLİK’İ DÜZE ÇIKARDIK”
- “ÜRETİCİNİN SAĞDUYUSUNA GÜVENEREK GENEL KURUL’DA YENİDEN ADAY OLUYORUM”


 
 
GİRESUN (İHA) - Fındık Tarım Satış Kooperatifler Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar, 2012 yılı Ocak ayında yapılacak FİSKOBİRLİK Genel Kurulu’nda yeniden başkanlığa aday olacağını söyledi.
 
Konuyla ilgili İHA muhabirine açıklama yapan FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Bayraktar “Kooperatiflerimizde kongrelerin demokratik ortamda geçtiğine inanıyorum. Bu kongrelerde bazı arkadaşlarımız yeniden seçilemezken, bazı yeni isimlerde seçilmiş oldu. Seçilen arkadaşları kutlarken, kaybeden isimler arasında yer alan Nihat Şahin gündemde olduğu için ifade ediyorum ki yeniden seçilemeyeceği zaten öngörüyorduk. Mevcut yönetimdeki arkadaşlarımızdan kaybeden isimler olsa da biz yaptıklarımıza güvenerek yeniden adayız. Elbetteki bu önümüzdeki FİSKOBİRLİK kongresinde bir takım oluşumlar olacaktır. Seçimlere demokratik ortamda herkes aday olabilir. Ancak kurumu zedeleyecek, söylemlerden kaçınmak lazım. Kişiler gelir ve gider önemli olan kuruma zarar vermemektir” dedi.
 
Basında yer aldığı gibi batıdaki delegelerin arttığı, doğudaki delegelerin azaldığı iddialarının da asılsız olduğunu belirten Bayraktar “FİSKOBİRLİK delegeleri 198’den 171’e düştüğü doğrudur. Ancak batı bölgesinde delegenin artığı, doğu bölgesinde azaldığı iddiaları yerinde değildir. Çünkü aksine batı bölgesinde delege sayısı 78’den 69’a düşerken, Samsun –Ordu’da 37, Giresun’da 35 ve Trabzon’da ise 30 delege bulunmaktadır” diye konuştu.
 
FİSKOBİRLİK Genel Müdürü Mehmet Sargın’ın, görevden ayrılmasıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Bayraktar “FİSKOBİRLİK Genel Müdürlüğü’nde 4 yıllık görevi ile en uzun süre çalışan Mehmet Sargın’dır. Kendisi daha önceden yıl sonu itibarıyla ayrılmayı düşünüyordu. Biz de gelişen süreçte kan değişikliğinin faydalı olacağına inandık. Bu ayrılış önceden kendisi tarafından alınmış bir karardır” şeklinde konuştu.
 
FİSKOBİRLİK’in bugün içerisinde bulunduğu ekonomik durumu da değerlendiren Bayraktar, şunları söyledi:
“FİSKOBİRLİK en kötü dönemlerini geride bırakmıştır. Bundan sonra kurumun önü açılmış durumdadır. Biz geldiğimizde 106 milyon TL üreticiye, 70 milyon TL’de bankaya borç vardı. Hatta bu 70 milyon TL’lik banka borcu, üreticiye olan borcun ödenmesi için çekilmiş bir krediydi. Şimdi ise tamamen banka borcu olan 70 milyon TL ödenmiş, üretici borcu olan 106 milyon TL ise 35 milyon TL’ye düşürülmüştür.
 
Bugüne kadar da 235 milyon TL borç ödenmiştir. Bu ödemelerin de sadece 110 milyon TL’si satıştan elde edilen gelirden ödenmiştir. Satış yapıp borç ödendiği konusunda eleştirilere de sadece şunu söyleyebilirim. FİSKOBİRLİK’in malları 7 yıldır satıştaydı. Sadece büyük arazilere müşteri çıkmıyordu. Biz ise büyük arazilerin kamulaştırılmasını sağlayarak birini Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne diğerini ise Giresun Üniversitesi’ne satmış bulunmaktayız. FİSKOBİRLİK’in sadece cari giderinin 70 milyon TL olduğunu düşünürsek ödediğimiz borçların küçümsenemeyeceğini daha iyi anlarız. Şuanda sadece 35 milyon TL üreticiye olan borç vardır.”

Ekleme Tarihi
01.12.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Fiskobirlik’te Genel Kurul’a Doğru




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız