Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Süs bitkileri ihracatı yüzde 41 arttı çiçek 

Süs bitkileri ihracatı yüzde 41 arttı

ANTALYA (A.A) - Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Osman Bağdatlıoğlu, süs bitkileri ihracatının geçen yıla göre yüzde 41 arttığını bildirdi.

     Bağdatlıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye süs bitkileri ihracatının Kasım ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22 artış göstererek, 4 milyon 297 bin 793 dolar olduğunu kaydetti. 2011 yılının 11 aylık döneminde ise, süs bitkileri ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 41 artarak 71 milyon 286 bin 741 dolara ulaştığını belirten Bağdatlıoğlu, ''Kasım ayında tüm ihracat sektörleri içinde süs bitkileri, bitkisel ürünlerde en çok artış görülen 3. sektör olurken, 11 aylık dönemde bitkisel ürünler içinde en çok ihracat artışı görülen sektör oldu'' dedi.
 
     Kasım ayında canlı bitki ihracatında yüzde 68 artış görülürken, kesme çiçek ihracatında yüzde 34'lük bir azalış yaşandığını bildiren Bağdatlıoğlu, kesme çiçek ihracatındaki düşüşün iklimsel nedenlerden kaynaklandığını söyledi. Bağdatlıoğlu, ''Kurak geçen Kasım ayında seralardan alınan verim düştü'' dedi.

     11 aylık dönemde canlı bitkiler ihracatının yüzde 89 artış göstererek 37 milyon 584 bin 534 dolar olduğuna dikkati çeken Osman Bağdatlıoğlu, Türkmenistan, Irak, Azerbaycan ve Özbekistan gibi pazarlarda Türk müteahhitlik hizmetlerinin gelişimine paralel olarak, canlı bitkiler ihracatının da istikrarlı şekilde artmaya devam ettiğini vurguladı.

     Canlı bitkiler ihracatında en önemli pazar haline gelen Türkmenistan'a ihracatın yüzde 102 arttığına değinen Bağdatlıoğlu, Irak'a ihracatta yüzde 238, Azerbaycan'a ihracatta ise yüzde 66 artış görüldüğünü açıkladı.
 
     Süs bitkileri ihracatında Antalya'nın en önemli merkez olduğunu belirten Osman Bağdatlıoğlu, Yalova, Sakarya ve İzmir'in Antalya'yı izlediğini kaydetti.

     Bağdatlıoğlu, ihracatta görülen artışla yıl sonu hedefi olan 75 milyon dolar ihracata ulaşılacağına inandığını bildirdi.


Ekleme Tarihi
02.12.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Süs bitkileri ihracatı yüzde 41 arttı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız