Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Depremin Vurduğu Köylerde Çadır Ahır Kuruldu 

Depremin Vurduğu Köylerde Çadır Ahır Kuruldu

Van'da 23 Ekim'de meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin hasara neden olduğu komşu il Bitlis'in Adilcevaz İlçesi'ndeki köylerde yıkılan ahırların yerine 140 hayvan barınma çadırı kuruldu. 
 
Adilcevaz'da depremin hasara neden olduğu 14 köyde hayvanların barındırılması için toplam 140 hayvan çadırı kuruldu. Adilcevaz'ın Akçıra Köyü'ndeki çadırları inceleyen Bitlis Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent Korkmaz, depremlerden dolayı ahırları hasar gören çiftçilerin mağduriyetini gidermek amacıyla, geçici hayvan barınakları kurduklarını söyledi. Korkmaz, şöyle dedi: 
 
"Adilcevaz'a bağlı yaklaşık 10 köyümüz, Van ve Erciş'te yaşanan depremlerin merkez üssüne yakın olmasından dolayı, buradaki yapılarda hasar meydana geldi. Akçıra köyümüz de depremden zarar gördü. Kurulan çadırları yerinde görmek için buraya geldik. Deprem sonrası ekiplerimiz, özellikle hayvan barınaklarıyla ilgili ilçeye bağlı köylerde zarar tespit çalışması yaptı. Bu anlamda ahırları hasar gören çiftçilerimiz kış mevsimini atlatmak için, bizden geçici hayvan barınakları talep etti. Çiftçilerimizin mağduriyetini gidermek amacıyla, ilçemize bağlı 14 köyde, 140 hayvan barınağı kurduk. İhtiyaç olursa diğer köylerimize de geçici hayvan barınakları dağıtacağız. Yapılacak talepleri de değerlendireceğiz. Akçıra Köyü'nde 45 hayvan barınağı kuruldu." 
 
Köylerde kurulan hayvan barınaklarının 70 metre kare alana sahip olduğunu anlatan Korkmaz, 1 çadıra 70 küçükbaş veya 20 büyükbaş hayvanın barınabileceğini kaydetti. Akçıra Köyü Muhtarı Elfesiya Toğal, kurulan çadır ahırlardan dolayı, köydeki hayvanların barınma sıkıntısının giderildiğini söyledi. Toğal, şöyle konuştu: 
 
"Depremden hemen sonra il ve ilçe tarım müdürlükleri bize sahip çıktı. Kendileriyle gurur duyuyoruz. Acımızı paylaştıkları için kendilerine teşekkür ediyorum. Köyümüzde hayvanlarımızın barınma sıkıntısı giderildi. Yeteri kadar çadır ahır verildi. Şu anda köyümüzde ve Gölbaşı mezramızda 8 binin üzerinde küçükbaş, 200 de büyükbaş hayvanımız var." - Bitlis
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
04.12.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Depremin Vurduğu Köylerde Çadır Ahır Kuruldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız