Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

KAYISI AĞAÇLARINDA SONBAHAR İLAÇLAMASI - "İLAÇLAMA İHMAL EDİLMEMELİ"
 
MALATYA (İHA) - Kayısı ağaçlarında uygulanacak olan sonbahar ilaçlaması bordo bulamacının ihmal edilmemese gerektiği bildirildi.
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğü tarafından Sonbaharda Kayısı ağaçlarında Bakteriyel Dal Kanseri ve Zamklanma, Cytospora kanseri ve Kayısılarda yaprak delen (Çil) hastalığına karşı etkili olan yüzde 3'lük Bordo Bulamacı yapımı çiftçilere anlatıldı.
 
 
 
Kale İlçesi Tarım Kredi Kooperatifinde mevcut olan ilaç hazırlama tankları kullanılarak hazırlanan bordo bulamacı eğitime katılan bir üreticinin bahçesindeki ağaçlara uygulandı. Konu uzmanı Teknik elemanlar özellikle bu üç hastalığa karşı kullanılacak Bordo Bulamacı'nın 1 ton suya 30 kg. Göztaşı ve 15 kg. sönmemiş kireç ile hazırlanması gerektiğini vurguladı.
 
Sonbahar ilaçlamasının ihmal edilmemesi gerektiğini vurgulayan teknik elemanlar daha sonra şu bilgileri verdi: "İlaç hazırlanırken metal olmayan kaplarda eritilmiş göztaşılı eriyiğin kireçli suyun üzerine dökülmesine azami özen gösterilmelidir. Aksi takdir de ilaç bozulabilir ve faydalı konumunu kaybeder.
 
İlaç hazırlandıktan sonra göztaşı ve kireç oranının dengeli olması gerekir. Aksi takdirde göztaşı miktarının fazla olması yakma yapabilir. Bu olumsuzluğun önüne geçmek için hazırlanan karışım içerisine batırılan passız çivi 4-5 dakika tutulur. Çivide renk değişimi olmazsa ilaç kıvamındadır, çivinin rengi kızılımsı bir renk alırsa bir miktar daha kireç ilave edilmelidir." 

Ekleme Tarihi
06.12.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Kayısı Ağaçlarında Sonbahar İlaçlaması




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız