Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Siyah elmas Trüf mantarının kilosu 1000 dolardan satılıyor
 
 
Siyah elmas olarak nitelendirilen ve 70 türü bulunan Trüf mantarının güz dikim çalıştayı Nevşehir’de gerçekleştirildi. Çalıştaya yurt içinden ve yurt dışından gelen akademisyenlerin yanı sıra, alana ilgi duyan yatırımcılar ve öğrenciler katıldı
Katma değeri oldukça yüksek olan ve dünyada geniş bir pazarı olan trüf mantarının Türkiye’de de yetiştirilmesi için çalışmalar başladı. Trüf Çiftlik Kurulum ve Mycorrhizal Systems işbirliğiyle gerçekleştirilen çalıştayla, Türkiye’nin de trüf mantarı yetiştiren ülkeler arasına sokulması hedefleniyor.
 
 Avrupa’nın bazı ülkelerinde yetiştirilen bu özel mantar ekonomik değeri itibariyle daha çok özel restoranlarda tüketiliyor.
Trüf Mantarı Güz Dikim Çalıştayını düzenleyen Trüf Çiftlik Kurulum Şirketi Müdürü Hulusi Yılmaz, trüf mantarının Türkiye için yeni bir fırsat ürünü olduğunu ve çiftçilerin bu yolla daha fazla gelir elde edebileceğini söyledi.
 
Yılmaz, dikimi gerçekleştirilen meşe fidelerinden 5 yıl sonra 11kg-49 kg arasında ürün toplamayı hedeflediklerini vurguladı.
Çalıştaya katılan yatırımcı Doğan Doğan, değerli bir besin maddesi olan Trüf mantarının ülkemizde çok bilinmediğini ancak Avrupa’daki 5 yıldızlı otellerde ciddi bir talebi olduğuna değindi.
 
Trüf mantarının güz dikim çalıştayına katılan öğrenciler ise bu özel mantarın daha çok ekonomik boyutuna dikkati çekiyor.
Ziraat Mühendisi Gürol Şimşek, trüf mantarını Nevşehir’de yetiştirmenin toprak ve iklim şartları açısından uygun olduğunu kaydetti.
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
07.12.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Siyah elmas Trüf mantarının kilosu 1000 dolardan satılıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız