Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Balıkesir 

Balıkesir'de çiftçilere 44 adet saanen tekesi dağıtıldı

Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, "Saanen Tekesi Dağıtım Projesi" kapsamında 26 çiftçiye, 44 adet saanen tekesi dağıttı. Projeyle hayvan varlığının arttırılmasının hedeflendiği bildirildi.
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın bazı illerde uyguladığı "Hayvancılığı Geliştirme Projesi" kapsamında Balıkesirli çiftçilere de saanen ırkı tekeler dağıtıldı. İlde 2009'dan itibaren uygulanan proje, bu yıl da devam etti. Kırsal kesimde yetiştiricilik yapanlara istihdam sağlamak ve ellerindeki keçilerde kan değişimi sağlamak amaçlı proje kapsamında, Balıkesir Belediyesi Hayvan Pazarı'nda düzenlenen törenle tekeler dağıtıldı. Törene Vali Yardımcısı Nusret Şahin, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Engin Sancı ile çiftçiler katıldı. Müdür Sancı, bu yıl 40 bin lira ödenekle alınan 44 tekenin, yedi ilçede 28 yetiştiriciye dağıtılacağını söyledi. Yetiştiricilerin saanen keçiciliğinde önemli bir noktaya geldiğine değinen Sancı, "Umut ediyoruz ki üreticilerimiz, bu tekelerle birlikte hayvan varlıklarını arttıracaktır." dedi.
 
Öte yandan finansmanı Balıkesir İl Özel İdaresi bütçesinden sağlanan "Süt Soğutma Tankı Projesi" kapsamında tanklar verildi. Balya ilçesi Kayapınar köyü, Yeniköy, Halhalca, Aslıhan ve merkeze bağlı Ovaköy köylerine, 6 ton kapasiteli süt soğutma tankları teslim edildi.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
09.12.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Balıkesir'de çiftçilere 44 adet saanen tekesi dağıtıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız