Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

MERAM'DA EKOLOJİK PAZARIN TEMELİ ATILDI
 
KONYA (İHA) - Konya'nın ilk yüzde yüz ekolojik organik ürün pazarının temeli, Meram Belediyesi tarafından Melikşah Mahallesi'nde düzenlenen törenle atıldı.
 
Temel atma törenine Konya İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti İl Başkan Vekili Bestami İnan, Konya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bülent Alparslan, davetliler ve mahalle sakinleri katıldı. Törende konuşan Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Türkiye'de 5 - 6 vilayette bulunan yüzde yüz ekolojik organik ürün pazarının Konya'da bir ilk olacağını vurgulayarak, “Konya'nın ilk ekolojik organik ürün pazarı projesini Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği'nin danışmanlığında hayata geçireceğiz.
 
10 bin 297 metrekarelik arsa alanına sahip Yüzde Yüz Ekolojik Organik Ürün Pazarı'nda kapalı alan 5 bin 625 metrekaredir. 9 adet iş yeri, Zabıta ve Pazarcılar Odası için 1'er adet ofis, 1 adet bankamatik yeri, organik pazarcıların kullanımı için 1 soğuk hava deposu ve 206 adet satıcı tezgahı bulunacak. İnşaatı yaklaşık 5 ay sürecek olan bu projenin yaklaşık maliyeti 2 milyon TL'dir. Bu maliyetin yüzde 10'unu Konya İl Özel İdaresi karşılayacak. İl Genel Meclisi Başkanımıza ve üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.
 
Bu projeyle bir hayalin gerçekleşeceğini kaydeden İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi ise, “Konya'mızın farklı köy ve beldelerinde 'konorganik' sloganıyla organik tarım yapılmaktadır. Bu ürünlerin büyük bir bölümü yurt dışına ihraç edilmektedir. Bu proje, üretici ile tüketiciyi bir araya getirecektir” şeklinde konuştu. AK Parti Konya İl Başkan Vekili Bestami İnan da, “Ülkemiz 2023 hedefleri doğrultusunda hızla büyümekte ve dünya ile yarışmaktadır. Hükümetimiz, diğer şehirlerde olduğu gibi Konya'mızda da önemli yatırım ve hizmetler yapmaktadır. Yerel yönetimlerimiz de, halkımızın ihtiyaçları doğrultusunda güzel projelere imza atmaktadır. Temelini atacağımız Konya'mızın ilk organik ürün pazarının hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından yapılan dua ile Melikşah Mahallesi Yüzde Yüz Ekolojik Organik Ürün Pazarı'nın temeli atıldı. Melikşah Pazarı, Çarşamba günleri semt pazarı olarak, Cumartesi günleri de yüzde yüz ekolojik organik ürün pazarı olarak hizmet verecek. Ekolojik pazarda, sebze ve meyve gibi ürünlerin yanında zeytinyağı, bal, et ve süt ürünleri, un, kozmetik, bebek maması gibi ürünler de satılabilecek.
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
16.12.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Meram'da Ekolojik Pazarın Temeli Atıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız