Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Narenciye işçilerine kalıcı konut yapılıyor

Hatay’ın Erzin ilçesine gelen ve kalacak yer sıkıntısı çeken tarım işçileri için kalıcı konut oluşturuluyor. Leçe adı verilen bölgede kurulacak konteyner konutlarda bin 500 kişi barınacak. Tarım işçileri için ayrıca sosyal, sağlık alanlarında da 24 saat hizmet verilecek.


Hatay’a her yıl Doğu ve Güneydoğu’dan gelen mevsimlik tarım işçilerinin kalacak yer sıkıntıları çözülüyor. Aileleriyle birlikte çalışmaya gelen işçilerin soğukta kalmamaları için Kaymakam Yönden harekete geçti. Erzin-Osmaniye karayolundaki Leçe mevkiine Mevsimlik Gezici Tarım İşçilerinin Çalışma ve Sosyal Hayatlarının İyileştirilmesi Projesi (METİP) kapsamında oluşturulacak mini kentte 36 tuvalet ve 36 banyo kabinleri yer alacak.

Yöredeki verimli tarım arazilerinde yetişen portakal, mandalina, zeytin, havuç, maydanoz, yer fıstığı ve soğan gibi tarım ürünlerini toplamak için gelen vatandaşların hayatları METİP projesiyle kolaylaşmış olacak. Leçe bölgesine inşa edilecek mini kentte ayrıca kanalizasyon çalışmaları da başladı. Oluşturulacak alanda vatandaşlar kendi getirdikleri çadırlarda kalacak. Zira sosyal, sağlık alanlarında da tam teşekküllü hizmet sunulacak. Konteyner konutlarda görevli aile hekimi hasta vatandaşları tedavi edecek. İhtiyaçların karşılanması için de bu alanda bir market oluşturulacak. Öte yandan mevsimlik işçilerin çocukları da unutulmuyor. Öğrenciler ilçedeki okullara taşımalı sistemle götürülecek.

Oluşturulacak kentte ilk etapta bin 500 tarım işçisinin kalacağını söyleyen Yönden, işçilerin prefabrik konutlarda kalmak istemediklerini anlattı. İşçilerin kendi getirdikleri çadırlarda kalacaklarına vurgu yapan Kaymakam Yönden, ‘‘Geçen yıllarda tarım işçilerini barınma sıkıntısını gördük. Buradaki yaptığımız çalışmada insanların insan gibi yaşama şartlarını iyileştirmeyi hedefliyoruz. Kanalizasyon ve su sistemini de oluşturuyoruz. İçerisinde aile hekimimizin kalacağı konteyner, güvenlik ve alışveriş merkezi şeklinde konteynerlar kuruldu. Buraya gelen vatandaş tüm ihtiyaçlarını burada karşılayabilecek’’ ifadelerini kullandı.

Çadırların Şubat ayında kurulacağına dikkat çeken Erzin Kaymakamı İskender Yönden, Mevsimlik Gezici Tarım İşçilerinin Hayat Şartlarının İyileştirme Projesi (METİP) kapsamında oluşturacakları yaşam alanında parke taş döşeme çalışmasının da başlayacağını söyledi.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
17.12.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Narenciye işçilerine kalıcı konut yapılıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız