Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 10 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Anadolu Efes, SABMiller’in Rusya ve Ukrayna’daki tüm bira faaliyetlerinin 1.9 milyar dolara satın alınmasının kararlaştırıldığını açıkladı.

 Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii A.Ş., sermayesinin yüzde 100’üne sahip olduğu Hollanda’daki iştirakı Efes Breweries International N.V. (EBI) ve EBI’nin yüzde 100’üne sahip olduğu Almanya’da iştirakı Euro-Asien Brauereien Holding GmbH (Euro Asien) vasıtasıyla SABMiller Plc.’nin (SABMiller) Rusya ve Ukrayna’daki tüm bira faaliyetlerinin 1.9 milyar dolar karşılığında satın alınmasının kararlaştırıldığını bildirdi.

Stratejik işbirliği anlaşması

Anadolu Efes’in KAP’ta yayımlanan açıklamasında, Türk Rekabet Kurumuna 12 Aralık 2011’de devralma için izin başvurusunun yapıldığı, yine ilgili mevzuatları uyarınca aynı tarih itibariyle Rusya’da, 13 Aralık 2011 tarihinde Belarus’da ve 14 Aralık 2011 tarihinde Ukrayna’da gerekli rekabet başvurularının yapıldığı belirtildi ve şöyle denildi: “Taraflar arasında görüşmeler neticesinde, Anadolu Efes’in yüzde 100’üne sahip olduğu Hollanda’da mukim iştiraki Efes Breweries International N.V. (EBI) ve EBI’nin yüzde 100’üne sahip olduğu Almanya’da mukim iştiraki Euro-Asien Brauereien Holding GmbH (Euro Asien) vasıtasıyla SABMiller’ın Rusya ve Ukrayna’daki tüm bira faaliyetlerini 1.9 milyar dolar karşılığında satın alması kararlaştırılmıştır. İşlem kapsamında EBI ve Euro Asien’da sermaye artırımına gidilecek olup, iştiraklerde gerçekleşecek bu sermaye artırımları için gereken yükümlülükler ilgili ortaklarca yerine getirilecektir.”

 

1.9 milyar dolarlık değer biçildi

 ANADOLU Efes’ten 19 Ekim’de yapılan açıklamada, SAB Miller’ın Rusya ve Ukrayna’daki bira operasyonlarını Efes’e devredeceği, Anadolu Efes’in yüzde 24 hissesini devralacağı, tarafların, SAB Miller’ın Rusya ve Ukrayna operasyonlarına yaklaşık 1.9 milyar dolarlık firma değeri tespit ettikleri, Sermaye artırımı sonrası 142 milyon adet hisseyi SAB Miller’ına lacağı bildirilmişti.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/19484124.asp
 
 

 

Ekleme Tarihi
17.12.2011
Ekleyen Kişi
Kemal Erdoğan


Link: Birada 1.9 milyar dolarlık evlilik Rekabet Kurumu vizesi bekliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız