Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Türkiye 

Türkiye'nin ilk 'tıbbi aromatik cennet vadisi' Alanya'da yapılacak

Antalya’nın Alanya ilçesinde Türkiye’de ilk defa yapılacak 'Tıbbi ve aromatik cennet vadisi'nin yapımı ile ilgili ihale tamamlandı. Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Alanya İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Güngör’ün koordinatörlüğünü üstlendiği proje, Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından bir milyon 300 bin liraya ihale edildi. Alanya Kaymakamlığı'nda yapılan ihaleyi Duran Çevre Tasarım Ltd. Şti, Çağlar İnşaat Ltd. Şti ve Sönmez Fidancılık aldı.


Projenin yapımı için gereken 300 bin lirayı Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), bir milyon lirayı da Köylere Hizmet Götürme Birliği karşılayacak. 20 hektar alan üzerine yapılacak vadinin yapımına hemen başlanacak. Türkler Beldesi Kargı Vadisi’ne yapılacak tıbbi ve aromatik cennet vadisi, 150 çeşit güzel kokan ve tıbben sağlıklı bitkiden oluşacak.

Proje koordinatörü Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Alanya İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim Güngör, turizm sezonu öncesi anahtar teslimi yapılacak vadi ile Alanya’da alternatif turizm merkezi oluşturacaklarını söyledi. Projenin bölgeye büyük bir katkı sağlayacağını dile getiren Prof. Dr. Güngör, bitki çeşidi bakımından dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olan Türkiye’de, bir ilke daha imza atacaklarını ifade etti. Güngör, hazırladıkları proje çerçevesinde yapacakları aromatik aromatik cennet vadisinin Türkiye’de bir benzerinin bulunmadığını söyledi. Bu projenin turizm, tıp ve tarım sektörüne canlılık getireceğini ifade eden Güngör, dünyada en çok aromatik bitkinin Akdeniz Bölgesi'nde bulunduğuna dikkat çekti. Gerçekleştirilecek projeyle Alanya turizm bölgesinin ulusal ve uluslararası rekabet gücünün daha da artacağını sözlerine ekledi.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
20.12.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Türkiye'nin ilk 'tıbbi aromatik cennet vadisi' Alanya'da yapılacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız