Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 
 
 
Finike Ziraat Odası Başkanı Sarıçobanoğlu: -''Şu anda Finike portakalının kilosu 60-70 kuruşa düştü. Bu fiyatların geçici olduğunu düşünüyoruz. Finike portakalının her zaman piyasada değerini bulacağını biliyoruz''

 
 
ANTALYA (A.A) - Finike Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçobanoğlu, Finike portakalının kilosunun 60-70 kuruşa kadar düştüğünü, ancak düşüşün geçici olduğunu düşündüklerini belirterek, ''Finike portakalının her zaman piyasada değerini bulacağını biliyoruz'' dedi.

     Halil Sarıçobanoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Finike ve çevresinde bu sezon rekoltenin 20 bin ton civarında arttığını kaydetti. Limon üreticisinin ise üründen beklediği rekolteyi yakalayamadığına dikkati çeken Sarıçobanoğlu, portakal sezonunun 70-80 kuruştan açıldığını, ancak son günlerde piyasada durgunluk yaşandığını ifade etti.

     Sarıçobanoğlu, ''Şu anda Finike portakalının kilosu 60-70 kuruşa düştü. Bu fiyatların geçici olduğunu düşünüyoruz. Gerçek Finike portakalının her zaman piyasada değerini bulacağını biliyoruz'' dedi.

     Finike Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Remzi Aslan ise ilçede 29 bin 570 dekar alanda portakal üretimi yapıldığını, geçen yıl 150 bin ton olan portakal rekoltesinin bu yıl 170 bin ton civarında olmasını beklediklerini bildirdi.

     Aslan, Finike'de bu yıl 2 bin dekar alanda 7 bin 695 ton limon, bin 960 dekar alanda 9 bin 604 ton mandalina, 4 bin 500 dekar alanda ise 8 bin 505 ton nar hasadı gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.


Ekleme Tarihi
22.12.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Şu anda Finike portakalının kilosu 60-70 kuruşa düştü.




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız