Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Giresun 

Giresun'da Hayvan Yetiştiricilerine 'küpeleme ve Kayıt' Uyarısı

Giresun'da büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiricileri, hayvanlarını küpeletmesi ve kayıt altına alınması konusunda uyarıldı.


İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, hayvan sahiplerinden, 2012 yılı içerisinde büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarını küpeleterek kayıt altına aldırmalarını istendi.

Açıklamada, mevcut uygulamada büyükbaş hayvanların kimliklendirilmesi amacıyla yeni doğanların doğumdan sonra en geç 20 gün içinde küpelenerek elektronik ortamda Hayvan Kayıt Sistemine kaydedildiği, 20 günlükten büyük hayvanların küpelenmesinin ise ancak cezai işlem uygulandıktan sonra gerçekleştirildiği belirtilerek, "Bu uygulama süre ve yaş sınırı gözetilmeden 2 Haziran 2012 tarihine kadar uzatılmıştır. Bu tarihe kadar hayvan sahipleri büyükbaş hayvanlarını cezai işleme maruz kalmadan küpeleterek kayıt altına aldırabileceklerdir"denildi.

Küçükbaş hayvanlar ile ilgili açıklamada ise şunlar kaydedildi:

"Koyun ve Keçi Türü Hayvanların Tanımlanması, Tescili ve İzlenmesi Yönetmeliğinin ilgili maddesine göre 1 Ocak 2013 tarihine kadar her yaşta küçükbaş (koyun-keçi) hayvanın küpelenmesine müsaade edilmektedir. Söz konusu tarihten sonra 6 ayını geçmiş küçükbaş hayvanlar kesinlikle küpelenmeyecektir. Altı aydan büyük küpesiz hayvan sahiplerine cezai işlem uygulanacaktır. Ayrıca küpesiz ve kayıtsız hayvanların il ve ilçe dışına nakledilmesi, hayvan pazarlarına sokulması, mezbahalarda kesiminin yapılması yasaklanmıştır." (AA)

- GİRESUN

Ekleme Tarihi
24.12.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Giresun'da Hayvan Yetiştiricilerine 'küpeleme ve Kayıt' Uyarısı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız