Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler

 
TARSİM'den çiftçilere ödeme -TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Dadak: ''Adana'da sigorta sisteminin başlangıcından beri 17 bin 168 poliçe düzenlendi. 5 bin 586 adet de hayvan sigortalanmıştır. Adana'da üreticilere 13 milyon 404 lira hasar ödemesi yaptık'' 
 
 
 
 

ADANA (A.A) - Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Adana'da 2011 yılındaki doğal riskler sonucu bitkisel ürünler, süt ve besi sığırları ile küçükbaş hayvanların hasar görmesi sonucu tazminatları ödenen üreticilere sembolik çek verildi.

     Adana Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde yapılan toplantıda konuşan TARSİM Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Dadak, devlet destekli tarım sigortaları çerçevesinde poliçe sayısının 1 milyon 755 bine ulaştığını söyledi.

     TARSİM olarak yaklaşık 250 bin hasar dosyası için 489 milyon lira ödeme yaptıklarını vurgulayan Dadak, hasar tespiti yapılan dosyalar için de yakın zamanda 54 milyon liralık ödeme daha yapılacağını kaydetti.

     Toplamda 543 milyon liralık bir ödemenin çiftçinin cebine gireceğini vurgulayan Ramazan Dadak, Adana'da da ürünü hasar gören üreticileri yalnız bırakmadıklarını vurguladı.

     Dadak, şöyle devam etti:

     ''Adana'da 2006 yılı sigorta sisteminin başlangıcından beri 17 bin 168 poliçe düzenlendi. 5 bin 586 adet de hayvan sigortalanmıştır. Adana'da üreticilere 13 milyon 404 lira hasar ödemesi yaptık. Üreticilerin mağduriyetini giderdiğimiz için TARSİM olarak mutluyuz.''

     Adana Vali Yardımcısı Reşat Özdemir ise tarımın kalbi olarak bilinen Çukurova'da TARSİM'in yapacağı çalışmalara her zaman destek vereceklerini söyledi.
 
     Özdemir, ''Vatandaşlarımızın mümkün olduğu kadar verilen hizmete sahip çıkarak, ürünlerini garanti altına almasını istiyoruz. Umarım hiç bir vatandaşımız herhangi bir riske herhangi bir afete maruz kalmaz'' dedi.

     TARSİM Genel Müdürü Bülent Bora da, Adana Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Ömer Akmaz'ın da katıldığı toplantıda hasar ödemesi yapılan bazı çiftçilere sembolik çek verildi.


Ekleme Tarihi
28.12.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: TARSİM'den çiftçilere ödeme




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız