Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

   Çay eksperleri, budama projesi ile istihdamda artış bekliyor
 
RİZE - Çay Eksperleri Platformu Başkanı Selçuk Er, çay bahçelerinin budanması projesi ile eksper istihdamında artış beklediklerini söyledi.

Selçuk Er, yaptığı açıklamada, Bakanlar Kurulu kararı ile çay bahçelerinin dönümünde 10/1 oranında budanma kararı alındığını belirtti. Er, yürürlüğe giren çaylıkların budaması projesinin amacının, çay tarımına verim ve kalite anlamında katkı, üreticilere maddi destek ve bölgede istihdam oluşturmak olduğunu ifade etti. Er, şunları söyledi:

"Bizlerin beş yıldır beklediği, bilerek veya bilmeyerek birilerinin umut bağlamamızı sağladığı bir projedir. Bizler, projenin teknik bakımdan istenildiği takdirde bizlere de istihdam sağlayacak şekilde genişletilebileceğini düşünmekteyiz. Bu proje, Hazine destekli olduğu için ÇAYKUR'a maddi bir yük getirmemektedir. Devletimizin, sosyal devlet ilkesi doğrultusunda hareket edeceğine inanıyoruz. Çay bahçelerinin budaması projesinde istihdam sayısının artırılmasını bekliyoruz. Meslek sahibi olan çay eksperlerinin mesleğini icra etmesi için imkan verilmesini istiyoruz."

Er, 5620 sayılı kanun nedeniyle uzun süreli çalışmanın engellendiğini kaydederek, "Bizlerin emek veremeyeceği, tabiri caizse yan gelip yatacağımız bir ortamda kadro istemek gibi tek taraflı düşüncemiz yok. Çay tarımının teknik elemanı olan çay eksperleri olarak budama projesinde görev almanın bizim hakkımız olduğuna inancımız tamdır. Biz gerekli eğitimle bunu hak ediyoruz." diye konuştu.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
05.01.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Çay eksperleri, budama projesi ile istihdamda artış bekliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız