Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 14 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
TAVUKÇULUK,TAVUK ÇİFTLİĞİ 

Suudi Arabistan, Türkiye'den Tavuk Eti İthalatı Yasağını Kaldırdı

Suudi Arabistan, kuş gribi salgını sebebiyle 2005 yılında Türk tavuk ürünlerine koyduğu yasağı kaldırdı.


Suudi Arabistan, kuş gribi salgını sebebiyle 2005 yılında Türk tavuk ürünlerine koyduğu yasağı kaldırdı. Suudi Gıda ve İlaç Otoritesi yetkilileri, Nisan ayında Türkiye'ye yaptığı ziyarette tavuk çiftliklerinde incelemelerde bulunmuştu. Yetkililerin olumlu raporu üzerine ithalat yasağı dün itibariyle kaldırıldı.

Riyad Büyükelçiliği Ticaret Müşaviri Selim Paslı, tavukçuluk sektöründe ciddi üretime sahip Suudi Arabistan'ın yine de talebi karşılayamadığını ve yıllık 1 milyar doları aşan dondurulmuş tavuk ithalatı yaptığına dikkat çekti.

Selim Paslı, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan'ın Türkiye'den dondurulmuş tüm ve parça tavuk Eti ithalatını 2005 yılı sonunda ortaya çıkan kuş gribi dolayısıyla yasakladığını belirtti ve "Bunu takiben, Ortadoğu bölgesinin en önemli pazarlarından birisi olan Suudi Arabistan'a tavuk Eti ihracatımız durmuştu." dedi.

Bu kapsamda söz konusu yasağın kalkabilmesi için Suudi Arabistan iç mevzuatındaki yeni düzenlemelerin yürürlüğe girmesi beklediklerini söyleyen Paslı, bahse konu düzenlemenin uygulamaya konması ile Suudi Arabistan Gıda ve İlaç Otoritesinden bir heyetin, Türkiye'deki tavuk üreticisi firmalarda inceleme yapmaya davet ettiklerini aktardı.

Paslı sözlerine şöyle devam etti.: "Bu kapsamda, Nisan ayının ortalarında ülkemizden aralarında Banvit, Keskinoğlu, Beypiliç, Şeker Piliç, Lezitta, Mudurnu gibi firmalarımızın bulunduğu toplam 8 firmamız Suudi Arabistan heyeti tarafından ziyaret edilmişti. Söz konusu heyetin değerlendirme sonuçları Suudi Gıda ve İlaç Otoritesi tarafından onaylanarak denetimden geçen 8 firmamız için Suudi Arabistan pazarı açılmıştır."

Geçtiğimiz ay Suudi Arabistan'a resmi bir ziyaret gerçekleştiren Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan Başkent Riyad'da Türk-Suudi işadamlarının katılımıyla gerçekleşen toplantıda konuyu gündeme getirmiş ve "Brezilya'dan tavuk alıyorsunuz. Müslüman'ın kestiği tavuğu yemek daha güzel değil mi?" diye sormuştu.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
04.01.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Suudi Arabistan, Türkiye'den Tavuk Eti İthalatı Yasağını Kaldırdı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız