Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Yıldırım: Sigorta yaptırmayan çiftçiler mağdur oluyor
 
MANİSA - Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Manisa Bölge Koordinatörü Fahri Yıldırım, küresel ısınma ve iklim değişmeleri sebebiyle ürünlerin geçmiş dönemlere oranla fenolojik gelişmelerini daha erken tamamladığını bildirdi.
 
Yıldırım, yaptığı açıklamada iklimin tarım üretimine etkisinin giderek arttığını, sigorta yaptırmayan çiftçilerin mağduriyetinin de bu yüzden üzüntü verici boyutlara ulaştığını söyledi.
 
TARSİM Bölge Koordinatörü Yıldırım, söz konusu durumun önceki yıllarda Türkiye’de bütün ürün desenini etkilediği gibi üzüm ve diğer meyve üretimini de olumsuz etkilediğini ve önemli boyutlarda kayıplara yol açtığını kaydetti. Bu sebeple bağcı ve meyvecilerin, yeni yılda kötü sürprizlerle karşılaşmamak için öncelikle 1 Ocak ile 28 Şubat 2012 arasında Gıda Tarım ve Hayvancılık il ve ilçe müdürlüklerine başvurarak
 
Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)'ne dahil olması veya kayıt güncellemesi yaptırması, ardından da zaman kaybetmeden yetkili sigorta acentelerine başvurması gerektiğini ifade etti. Tarım sigortalarında, poliçe toplam primini oluşturan dolu paket priminin yarısı, don riski priminin üçte ikisinin devlet tarafından karşılandığını hatırlatan Fahri Yıldırım, bunun yanısıra ilk defa sigorta yaptıran üreticiler için tarife primleri üzerinden yüzde 5 başlangıç indirimi, aynı parselde veya işletmede hasarsız geçen bir dönemi takip eden yeni üretim döneminde sigorta yaptırılması durumunda yüzde 10 indirim, poliçe prim tutarının tamamının peşin ödenmesi durumunda ise yüzde 5 peşin ödeme indirimi uygulandığını bildirdi.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
10.01.2012
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Yıldırım: Sigorta yaptırmayan çiftçiler mağdur oluyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız