Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 13 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
kahvaltılık gevrek 

Gevreğe 85 milyonluk fabrika

Fabrika, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’ya da hitap ederek ihracatı ikiye katlayacak


Nestle, Türk insanının kilo problemini giderek daha fazla dert edindiğini görerek kahvaltılık gevrek üretecek fabrikasını devreye aldı. 85 milyon liralık yatırımla Bursa Karacabey’de kurulan fabrika, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’ya da hitap ederek ihracatı ikiye katlayacak.

Nestle Kahvaltılık Gevrekler, 85 milyon TL’lik yatırımla gerçekleştirdiği yeni fabrikasını, Bursa Karacabey’de açtı. Yeni kahvaltılık gevrek fabrikası, sadece Türkiye pazarına hitap etmeyecek, Ortadoğu ve Kuzey Afrika başta olmak üzere dünya pazarlarına da ihracat yaparak, Nestle’nin bölgedeki yeni üretim üslerinden biri olacak. Nestle pazarda Nesquik ve Nesfit markaları ile yer alıyor ve halen Türkiye’nin en çok tüketilen kahvaltılık gevreği ünvanını elinde bulunduruyor.

Bursa Karacabey’deki yeni kahvaltılık gevrek fabrikası, aynı zamanda tesisin sahibi olan Nestle ve Generals Mills şirketlerinin yüzde 50-50 ortak girişimiyle kurduğu Cereal Partners Worldwide (CPW) tarafından işletiliyor. Tesisin açılışı Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Nestle Türkiye İcra Kurulu Başkanı Dr. Hans-Ulrich Mayer’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Türkiye merkez olacak

10 bin tonun üzerinde kapasitesi bulunan fabrika, hammaddesinin neredeyse tamamını Türkiye’den karşılayarak yıllık yaklaşık 5 bin 350 ton buğday, 4 bin ton mısır ve 1.000 ton pirinç alımı gerçekleştirecek. Fabrika, hızla büyüyen kahvaltılık gevrek gıda kategorisinde Türkiye’yi bölgesel bir merkez haline getirecek.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, açılışta yaptığı konuşmada, “İnsanlık tarihinde hayatımıza çeşitli ürünler, teknolojiler girdi. Bunların bir kısmı dönemsel oldu, diğer kısmı ise değişti. İnsanlık tarihinde değişmeyen tek şey gıda ve tarımdır. Nestle gibi bir Dünya markasının fabrikasını bu bölgeye açmasını önemsiyorum. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

İhracat katlanacak

Fabrika açılışında bir konuşma yapan Nestle Türkiye İcra Kurulu Başkanı Dr. Hans-Ulrich Mayer de bu potansiyele ve fabrikanın Nestle için bölgede yeni bir üretim üssü olmasına dikkat çekerek memnuniyetini şöyle dile getirdi:

“Kahvaltılık gevrekler, sağlıklı beslenme bilincinin artmasıyla birlikte Türkiye’de çok hızlı gelişen bir kategori. General Mills ortaklığı CPW ile bu kategoride 3 milyar TL’ye yakın bir ciroya ulaşarak dünyanın en büyük üreticileri arasında yer alan Nestle, Türkiye’de de kahvaltılık gevrek kategorisine 1998 yılında girdi.

Geçen 13 yıllık sürede, Nesquik ve Nesfit markalarıyla Türkiye’nin tartışmasız pazar lideri olan Nestle, aynı zaman zarfında kategoriyi de tam olarak 10 kat büyüttü. Fabrika üretiminin önemli bir bölümünü ihraç ederken, tam 14 ülkenin dahil olduğu 191 milyon nüfusu olan bir pazara hitap edeceğiz. Ayrıca, gelecek 3 yıl içerisinde Nestle Türkiye’nin ihracatını ikiye katlamayı da planlıyoruz.”

Mayer, son 5 yılda Türkiye’de gerçekleştirdikleri 500 milyon dolarlık yatırımın ardından açılışını gerçekleştirdikleri 85 milyon liralık yatırımla birlikte, gelecek hedeflerine emin adımlarla yürüdüklerini vurguladı.

Pazarın büyüklüğü 210 milyon lira

Türkiye kahvaltılık gevrekler kategorisinde bu yıl geçtiğimiz seneye göre ciro bazında yüzde 21 büyüdü. 2011 yılında yaklaşık 210 milyon TL’ye ulaşan kahvaltılık gevrekler pazarında Nestle’nin yaklaşık yüzde 60’lık pazar payı var. Kahvaltılık gevreklerin bir porsiyonu, günlük demir ve vitamin ihtiyacının yüzde 25’ini karşılıyor. Kahvaltılık gevrekler, Türkiye’de oldukça düşük olan süt tüketimini yüzde 10 oranında artırıyor. Türkiye’de halen her yıl 62.5 milyon litre süt kahvaltılık gevreklerle tüketiliyor.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
10.01.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Gevreğe 85 milyonluk fabrika




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız