Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Tarım Öğretiminin 166. Yılı Kutlanıyor 

Tarım Öğretiminin 166. Yılı Kutlanıyor

KAYSERİ (İHA) - Seyrani Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İrfan İlbaş, gıda üretiminin sorun olmaya başladığı günümüzde tarım öğretiminin önemine dikkat çekti.
 
İlbaş, tarım öğretiminin 166. Yılı etkinlikleri çerçevesinde yayımladığı yazılı mesajında, her yıl 10 Ocak tarihinde ziraat fakülteleri ve ziraat mühendisleri odaları tarafından kutlanan 'Tarım Öğretimi Etkinlikleri'nin tarımla ilgili kesimlerin yanı sıra, gelecek nesilleri de yakından ilgilendirdiğini söyledi.

İlbaş tarımının önemine dair şunları söyledi: “Tarım, insan yaşamının maddi temelini oluşturan gıdanın üretilmesi ve insanlığa arzı gibi yüce bir hedefe hizmet edenlerin sektörüdür. Tarımın önemini yeniden gözümüzde canlandırmak için giderek artan dünya nüfusunun bu gün 7 milyara ulaştığını ve açlık sınırında yaşayan nüfusun 1 milyarı aştığını bilmemiz gerekir. Yine son dönemde ülkemizde ve dünyada daha sık şahit olduğumuz, küresel iklim değişikliğinin de körüklediği düşünülen, kasırgalar, tsunami ve karasal depremler, sel ve su taşkınları gibi doğal felaketler sonucu, varlıklı toplumlarda dahi insanların temel gıdaya ulaşmada güçlükler yaşadığı akılda tutulmalıdır.
 
Yoksulluk, iç savaşlar ve işgaller gibi etkenlerle 12 milyonu kamplarda yaşayan 35 milyonu mültecinin ve göçmen durumuna düşen toplam 200 milyon insanın beslenme problemleri de göz önüne alındığında, tarım sektörüne hizmet veren kişi ve kurumların ne kadar yüce bir emele hizmet ettikleri açıkça görülecektir.”

İlbaş, tarımın değişen ekonomik koşullara uyum sağlayabilmesi için teknoloji ve eğitimle daha iç içe olması gerektiğini, bu bağlamda ilgili fakülteler, bölümler ve önlisans düzeyindeki eğitim programlarının öneminin arttığını ifade etti.

Ekleme Tarihi
11.01.2012
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Tarım Öğretiminin 166. Yılı Kutlanıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız